Μέση Ανατολή: Γιατί κανείς δεν χαρακτηρίζει ως «πόλεμο» τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, με τις δύο πλευρές να ισορροπούν επικίνδυνα μεταξύ της κλιμάκωσης και της αποτροπής ενός ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και τις εκατοντάδες απώλειες, καμία πλευρά δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον όρο «πόλεμος». Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Η ένταση στην περιοχή του Λιβάνου έχει κορυφωθεί καταγράφοντας ιστορικά δεδομένα, καθώς εχθές, Δευτέρα, καταγράφηκε η πιο αιματηρή ημέρα στην περιοχή εδώ και έναν χρόνο, με τουλάχιστον 588 νεκρούς και  1.835 τραυματίες. Το Ισραήλ πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ενώ η Χεζμπολάχ ανταποδίδει με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Όμως, παρά την ένταση και τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιδρομών, κανείς δεν έχει ακόμη ονομάσει αυτήν τη σύγκρουση «πόλεμο». Σύμφωνα με την ανάλυση του Associated Press (AP), οι δύο πλευρές αποφεύγουν αυτόν τον χαρακτηρισμό, ελπίζοντας να επιτύχουν τους στόχους τους χωρίς να πυροδοτήσουν μια ολοκληρωτική σύγκρουση.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.