O Ε.Μακρόν σέρνει την Ευρώπη στην άβυσσο του πολέμου της Ουκρανίας: «Δεν πρέπει να είμαστε δειλοί – Να πολεμήσουμε»

O Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν επιχειρεί να σύρει ολόκληρη την Ευρώπη στη «άβυσσο» του πολέμου της Ουκρανίας και ενάντια στην πυρηνική Ρωσία, ζητώντας να αποσταλούν στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος, λέγοντας μάλιστα πως «δεν πρέπει να είμαστε δειλοί»!

Οι ΗΠΑ όμως αμέσως τον «ακύρωσαν» ανακοινώνοντας ότι «δεν θα υπάρξουν Αμερικανοί στρατιώτες στην ουκρανική επικράτεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν ως ένα E-3F AWACS και δύο μαχητικά Rafale, τα οποία άλλαξαν κατεύθυνση και αποχώρησαν από την περιοχή.

Η όλη σύνθεση δείχνει να είναι «πρόβα» βομβαρδισμού της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία, όπως αυτή περιγράφηκε στην υποκλαπείσα συνομιλία των Γερμανών αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας και αξιωματικών της γερμανικής Αεροπορίας.

Η ενέργεια αυτή των Γάλλων έγινε σχεδόν την ίδια στιγμή που ο Ε.Μακρόν, απευθυνόμενος σε Γάλλους ομογενείς στην Πράγα είπε:

«Σίγουρα πλησιάζουμε σε μια στιγμή στην Ευρώπη μας όπου θα είναι σκόπιμο να μην είμαστε δειλοί»

Ο Ε.Μακρόν είπε ακόμα ότι η Γαλλία και η Τσεχία «γνωρίζουν καλά ότι ο πόλεμος επέστρεψε στο έδαφός μας (στην Ευρώπη), ότι ορισμένες δυνάμεις οι οποίες έχουν γίνει ασταμάτητες επεκτείνουν κάθε μέρα την απειλή τους για επίθεση και ότι εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην ιστορία και το θάρρος που αυτή απαιτεί».

Εν συνέχεια επανήλθε με νέες δηλώσεις τις οποίες ανάρτησε στο X (πρώην Twitter).

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτός ο πόλεμος μας επηρεάζει. Ποτέ δεν θέλουμε να δούμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά πρέπει να είμαστε διαυγείς. Εδώ και δύο χρόνια επαναλαμβάνουμε: ο πόλεμος επέστρεψε στο ευρωπαϊκό έδαφος».

«Είναι ο δικός μας πόλεμος ή δεν είναι ο δικός μας πόλεμος; Μπορούμε να απομακρυνθούμε, να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να συνεχίσουν να εξελίσσονται;

Δεν το νομίζω. Είναι μια στρατηγική αφύπνιση. Πρέπει να έχουμε πλήρη διαύγεια για την πραγματικότητα της κατάστασης στην Ευρώπη.

Για τους κινδύνους που διακυβεύονται. Είμαι πεπεισμένος ότι η σαφήνεια αυτών των δηλώσεων είναι αυτό που χρειαζόταν η Ευρώπη.

Αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε τον Πούτιν τι είναι διατεθειμένος να κάνει. Ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία; Ο Πούτιν. Ποιος απειλεί με πυρηνικά όπλα; Ο Πούτιν», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Όλοι στρέφονται σε αυτόν για να μάθουν ποια είναι τα στρατηγικά του όρια. Αλλά αν κάθε μέρα εξηγούμε ποια είναι τα όριά μας σε κάποιον που δεν έχει κανένα και ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, μπορώ να σας πω ότι το πνεύμα της ήττας παραμονεύει εκεί έξω» κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Φαίνεται όμως πως ούτε ακόμα και στις ΗΠΑ δεν συμμερίζονται τις απόψεις του Γάλλου προέδρου περί αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία και παράσυρσης της Ευρώπης και όλου του κόσμου σε μία πυρηνική σύγκρουση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν ζήτησε ποτέ ξένα στρατεύματα να πολεμήσουν για τη χώρα του» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν θα υπάρξουν Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας. Ξέρετε γιατί; Δεν ζητάει αυτό ο πρόεδρος Ζελένσκι. Ζητάει εργαλεία και δυνατότητες. Δεν ζήτησε ποτέ να πολεμήσουν για τη χώρα του ξένοι στρατιώτες», είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί έχουν κατανοήσει πως υπάρχει κάποιο όριο που δεν μπορούν να ξεπεράσουν και ότι η κλιμάκωση με την Ρωσία δεν μπορεί να αυξηθεί περισσότερο.

Στα πλαίσια αυτά αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ανακοινώθηκε η απόσυρση της Βικτώριας Νούλαντ, που κατέχει την τρίτη υψηλότερη διπλωματική θέση στις ΗΠΑ και θεωρούνταν ως η πιο επιθετική αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά της Ρωσίας.

Θα αποσυρθεί και θα αφήσει τη θέση της αυτόν τον μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024. 

Είναι πλέον σαφές στους Δημοκρατικούς πως άτομα σαν την Νούλαντ μπορούν να τους στοιχίσουν τις προεδρικές εκλογές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.