Η Τουρκία με εποίκους επιδιώκει δημογραφικές αλλαγές στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία

Ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι ενέργειες του τουρκικού κατοχικού κράτους στα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία παραβιάζουν τα άρθρα της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, ειδικά το άρθρο 49, επομένως ο ντόπιος λαός πρέπει να κρατήσει τη γη του, ώστε να μην επιτρέψει στο τουρκικό κράτος κατοχής να αλλάξει τη δημογραφία της περιοχής.

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μουσταφά Μουσλίμ δήλωσε:

«Το τουρκικό κράτος κατοχής δεν είναι ικανοποιημένο με την κατοχή συριακών εδαφών, αλλά εργάζεται για να εφαρμόσει επικίνδυνα σχέδια, καθώς ακολουθεί μια πολιτική δημογραφικής αλλαγής εκτοπίζοντας τον αυτόχθονα πληθυσμό από τις περιοχές που κατέχει σε άλλες περιοχές και την εγκατάσταση εποίκων σε αυτά, ιδιαίτερα εκείνων που υλοποιούν τα σχέδιά της Τουρκίας και γίνονται το όπλο της για να κατευθύνει τους ανθρώπους της περιοχής, παραβιάζοντας έτσι όλους τους διεθνείς νόμους και τα πρότυπα που έχουν συμφωνηθεί από τις διεθνείς δυνάμεις στο άρθρο (49) της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης».

Ο Μουσλίμ τόνισε ότι: «Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει ρητά τη μεταφορά ή απέλαση ατόμων από τον τόπο διαμονής τους εκτός με ορισμένες εξαιρέσεις που μπορούν να θεωρηθούν νόμιμες περιπτώσεις απέλασης, οι οποίες είναι όταν υπάρχει πράγματι ανάγκη να μεταφερθούν προσωρινά, ώστε αργότερα να επιστρέψουν. στην πατρίδα τους και αυτές οι εξαιρέσεις δεν υπάρχουν στην περίπτωση του τουρκικού κράτους κατοχής».

άρθρο 49 της Συνθήκης της Γενεύης στις 12/08/1949: Εποικισμός είναι η δημογραφική χειραγώγηση από μια κατοχική δύναμη κατεχόμενων επαφών, είτε μέσω της ενεργούς μεταφοράς εκεί δικού της πληθυσμού είτε συναίνεσης σε εθελοντική εγκατάσταση αυτών. Ο εποικισμός απαγορεύεται από το αναγκαστικό Διεθνές Δίκαιο, όπως έχει κωδικοποιηθεί στο άρθρο 49 της Συνθήκης της Γενεύης στις 12/08/1949, η οποία έχει επικυρωθεί και από την Τουρκία. Αυτή η πρόνοια εφαρμόζεται για οποιαδήποτε μεταφορά αστικού πληθυσμού από την κατέχουσα δύναμη, ανεξάρτητα αν είναι θεληματική ή όχι. Οι παραβιάσεις των εν λόγω προνοιών του Διεθνούς Δικαίου αποτελούν, σύμφωνα με το Πρώτο Πρωτόκολλο της πιο πάνω Σύμβασης της Γενεύης, «σοβαρές παραβιάσεις» που ισοδυναμούν με «εγκλήματα πολέμου», επιβάλλεται δε η υποχρέωση καταστολής τους.

«Κάτι που ξεπερνά όλες τις ανθρώπινες αξίες και τους διεθνείς νόμους, καθώς παίζει με τα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής.

»Για παράδειγμα, η εγκατάσταση εποίκων και η οικοδόμηση οικισμών με χρήματα του Κατάρ μέσω ύποπτων οργανώσεων στην κατεχόμενη [συροκουρδική] πόλη Αφρίν είναι απαράδεκτη και αντίθετη με όλες τις αξίες και τους νόμους».

Σχολείο στην κατεχόμενη βόρεια Συρία. Δεσπόζει η τουρκική σημαία.

Το άρθρο 49 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης απαγορεύει τη μαζική βίαιη μεταφορά, καθώς και την απέλαση προστατευόμενων προσώπων από τα κατεχόμενα στο έδαφος του κράτους κατοχής ή στο έδαφος οποιουδήποτε άλλου κατεχόμενου ή μη κατεχόμενου κράτους και απαγορεύεται ανεξάρτητα από των κινήτρων του.

Ο Μουσλίμ πρόσθεσε: «Είναι ευθύνη των νομικών και όλων όσων σχετίζονται με τους νόμους να τεκμηριώνουν τις παραβιάσεις που διαπράττει το τουρκικό κράτος κατοχής και οι μισθοφόροι του σε σχεδόν καθημερινή βάση στα κατεχόμενα.

»Η δημογραφική αλλαγή είναι ένα σημαντικό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και πρέπει να σταματήσει αμέσως».

Ο Μουσλίμ σημείωσε ότι: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στα κατεχόμενα είναι παρόμοιο με αυτό που συνέβη πριν από 100 χρόνια όταν το Μεγάλο Κουρδιστάν χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη, με την ευλογία των ευρωπαϊκών χωρών που σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους στους μετανάστες και κλείνουν τα μάτια στους εγκλήματα του κατοχικού κράτους που τους εκπροσωπεί σήμερα και τους προσφέρει χρυσές ευκαιρίες στα κατεχόμενα.

»Σήμερα, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υποφέρουν από έλλειψη εργατικού δυναμικού και η άφιξη νέων μεταναστών σε αυτές είναι μια μεγάλη ευκαιρία να καλυφθεί αυτή η έλλειψη.

»Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να προσκολληθούν στη γη τους και να μην σκέφτονται τη μετανάστευση, η οποία δίνει στο κατοχικό κράτος μεγάλες ευκαιρίες να καταλάβει την περιοχή και να αλλάξει δημογραφικά χαρακτηριστικά».

Πηγή: ANHA

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει ήδη αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού στην Αντιόχεια (επαρχία Χατάι) αλλά και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Για την Κύπρο ειδικά σκοπεύει να την «καταλάβει ολόκληρη» με εποίκους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.