Με ένα δελτίο Τύπου στα τουρκικά και τα αραβικά στις 13 Οκτωβρίου, το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Ένωσης Υπερασπιστών της Δικαιοσύνης (ASSAM), μια «μπροστινή» οργάνωση του τουρκικού μισθοφορικού στρατού SADAT, της τουρκικής «Βάγκνερ», που πιστεύεται ότι είναι μια ντε φάκτο παραστρατιωτική δύναμη πιστή στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαίνεσε τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Ο τουρκικός μισθοφορικός στρατός SADAT πρότεινε την ανάπτυξη ενός μουσουλμανικού στρατού στην περιοχή της Παλαιστίνης, από ισλαμικές χώρες συγκροτημένο, «για να τεθεί ένα τέλος στην κατοχή του Ισραήλ».
Η SADAT περιέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς ως μια φυσική απάντηση για τα χρόνια της απομόνωσης, της καταπίεσης και των βασανιστηρίων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
Η οργάνωση τόνισε ότι ήταν μια εκδήλωση της εξέγερσης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στον εγκλεισμό του σε μια υπαίθρια φυλακή, όπου έχουν στερηθεί την πατρίδα τους για δεκαετίες.
Η SADAT χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως «κράτος του τρόμου», ενώ η Χαμάς, η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τη Δύση, αναφέρεται από τους Τούρκους μισθοφόρους ως «κυβέρνηση της Γάζας».
Η ανακοίνωση επισημαίνει επίσης τη «σταυροφορία» που στρέφεται ενάντια στον ισλαμικό κόσμο και χαρακτηρίζει αυτές τις συγκρούσεις που προκαλούνται από τη Δύση ως «θρησκευτικούς πολέμους».
Σύμφωνα με τον τουρκικό μισθοφορικό στρατό SADAT, η τρομοκρατική επιχείρηση «Κατακλυσμός του Άλ Άκσα» της Χαμάς, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, είχε βαθύ αντίκτυπο στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ισραηλινός πληθυσμός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.
«Ταυτόχρονα, οι δυτικές χώρες, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν είχαν δείξει τόσο γρήγορες αντιδράσεις στα περιφερειακά γεγονότα, εξέφρασαν αμέσως ακλόνητη υποστήριξη.
»Αυτή η αξιοσημείωτη απάντηση αποδόθηκε στην αντιληπτή ζημιά που υπέστη το Σιωνιστικό Ισραήλ, παρά τις προηγούμενες συγκρατημένες αντιδράσεις των ΗΠΑ στα γεγονότα στην περιοχή», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.
Το δελτίο Τύπου στέκεται και στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ, επισημαίνοντας τα λόγια του: «Στέκομαι μπροστά σας όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά και ως Εβραίος».
Η επίσκεψη θεωρήθηκε ως μια κίνηση για την ανάκτηση της ψυχολογικής υπεροχής στον πόλεμο.
Η αποστολή αμερικανικών και βρετανικών Ναυτικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο είναι μια συγκεκριμένη εκδήλωση της συμμαχίας Σταυροφόρων-Σιωνιστών, ισχυρίζεται η SADAT.
Η SADAT ολοκληρώνει το δελτίο Τύπου της εφιστώντας την προσοχή στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, όπου οι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, φέρουν το κύριο βάρος μιας ανηλεούς επίθεσης.
Η οργάνωση καταδίκασε τις επιθέσεις και επέκρινε τις δυτικές χώρες όχι μόνο επειδή σιωπούν αλλά και υποστηρίζουν την επίθεση.
Σε μια έκκληση για άμεση δράση, η SADAT προέτρεψε 57 ισλαμικά έθνη υπό τη σημαία του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) να εκδώσουν κοινή δήλωση, να δώσουν ένα παράθυρο 48 ωρών στο Ισραήλ να σταματήσει τη δυσανάλογη ισχύ του και να εξετάσουν την εφαρμογή μποϊκοτάζ και εμπάργκο εάν το Ισραήλ δεν συμμορφωθεί.
Η οργάνωση ζήτησε επίσης τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του τουρκικού μισθοφορικού στρατού χρησιμοποιεί παρόμοια ρητορική και επιχειρηματολογία με τους «αλληλέγγυους» των Παλαιστινίων στη Δύση.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)