Τέλος στις χρεώσεις για χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφος βάζει η ΕΕ

Ψήφισμα με σαφείς οδηγίες προς την Κομισιόν εξέδωσαν την Τετάρτη τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο καλούνται οι αεροπορικές εταιρείες να καταργήσουν για τους επιβάτες εντός ΕΕ τα πρόσθετα τέλη που πληρώνουν για τις χειραποσκευές εντός τους αεροσκάφους.

«Οι χειραποσκευές (δηλαδή οι αποσκευές που δεν παραδίδονται) πρέπει να θεωρούνται “απαραίτητη πτυχή” της μεταφοράς επιβατών, υπό την προϋπόθεση ότι οι αποσκευές αυτές πληρούν “εύλογες απαιτήσεις” όσον αφορά το βάρος και τις διαστάσεις τους και, επομένως, η μεταφορά τους δεν μπορεί να υπόκειται σε προσαύξηση της τιμής» αναφέρουν οι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το ψήφισμα, επίσης, «παροτρύνει τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν την τήρηση της εν λόγω απόφασης και, εν τω μεταξύ, να καταβάλουν προσπάθειες για διαφάνεια όσον αφορά τη γνωστοποίηση τυχόν τελών που χρεώνονται για τις χειραποσκευές, όποτε παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την τιμή και το πρόγραμμα της πτήσης, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία των καταναλωτών»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.