Νέα αεροπορική επίθεση των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ «με τη μέγιστη χρήση βομβών»

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιχείρηση κατά τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ. Ανακοινώθηκε ότι στην επιχείρηση καταστράφηκαν συνολικά 16 στόχοι.

«Για να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του λαού μας και των δυνάμεων ασφαλείας από το βόρειο Ιράκ εξουδετερώνοντας το PKK/KCK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία και για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας, σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51  του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αεροπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τρομοκρατικών στόχων στις περιοχές Μετίνα, Γκάρα, Χακούρκ, Καντίλ και Άσος στις 3 Οκτωβρίου 2023 στις 20.00.

.

Αεροπορικές επιθέσεις έγιναν σε  σπήλαια, κρησφύγετα και καταφύγια που χρησιμοποιούνται από την Αυτονομιστική Τρομοκρατική Οργάνωση (BTÖ) και τα οποία θεωρήθηκε ότι περιείχαν τρομοκράτες και καταστράφηκαν. Συνολικά καταστράφηκαν 16 στόχοι, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών.

«Εξουδετερώθηκε μεγάλος αριθμός τρομοκρατών»

 Πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν με τη χρήση μέγιστης ποσότητας εγχώριων και εθνικών πυρομαχικών στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, που πηγάζουν από την καρδιά του ευγενούς μας έθνους, θα συνεχίσουν να μάχονται κατά της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα για την επιβίωση και την ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας, όπως στο παρελθόν, μέχρι να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης.

 «Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις για να αποτραπεί ζημιά σε αθώους πολίτες, φιλικά στοιχεία, ιστορικά και πολιτιστικά αγαθά και το περιβάλλον», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.