ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ… ΛΙΜΑΝΙ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ με 49 μετανάστες

Δύο πλοία γερμανικής ΜΚΟ με 49 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μάλτας, κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, αναμένοντας άδεια είτε από τη Μάλτα είτε από την Ιταλία για τον ελλιμενισμό και την αποβίβαση των επιβατών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της ΜΚΟ, 32 από τους μετανάστες βρίσκονται εν πλω εδώ και 10 ημέρες, πάνω σε ένα ακατάλληλο πλοίο να φιλοξενήσει γυναίκες και παιδιά, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι μετανάστες βρίσκονται σε «καλή κατάσταση» προς το παρόν, υπογραμμίζουν οι γιατροί, οι οποίοι σπεύδουν να συμπληρώσουν ότι οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί, καθώς τα αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων έχουν μειωθεί δραματικά.

Έκκληση προς τις ευρωπαϊκές χώρες για συνδρομή των μεταναστών έχει απευθύνει και η Ύπατη Αρμοστεία, αλλά προς το παρόν κανείς δεν έχει απαντήσει. Ουσιαστικά, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πραγματική διαπραγμάτευση, παρότι τις τελευταίες ημέρες αρκετές πόλεις στη Γερμανία έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα για να φιλοξενήσουν τους διασωθέντες μετανάστες.

Σε κάθε περίπτωση, κάποια χώρα θα πρέπει να δώσει την άδεια για την αποβίβασή τους, με τον πιο κοντινό προορισμό να είναι η Μάλτα.

Από την πλευρά της, η γερμανική ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι πρόκειται μόνο για διέλευση των μεταναστών στη Γερμανία, παρόλο που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ζητά κοινή λύση από όλη την Ευρώπη, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.