Προειδοποίηση Σολτς στους Γερμανούς: «Η Ρωσία μπορεί να μας κόψει το φυσικό αέριο…»

Ο κ. Όλαφ Σολτς σε δηλώσεις του από το Τόκιο διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αυτό. «Πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος. Και ήμασταν ήδη από την αρχή του πολέμου και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Σολτς από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί ο αρχηγός του Κρεμλίνου», πρόσθεσε Γερμανός Καγκελάριος.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο κ. Σολτς εκτίμησε ότι είναι πολύ αποτελεσματικές και ότι η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στις αναπτυξιακές δυνατότητές της.

«Οι κυρώσεις θα χρησιμοποιηθούν για να τελειώσει ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα, προκειμένου η Ουκρανία να μπορεί και πάλι να αναπτύξει την κυριαρχία της», τόνισε ο κ. Σολτς και διευκρίνισε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση δεν θα τελειώσουν εάν η Ρωσία προσφέρει μια κατάπαυση του πυρός λόγω εδαφικών κερδών, παρά μόνο με πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.