Κορονοϊός: Νέα ανατρεπτική θεωρία για την προέλευσή του – “Κλειδί” μυστηριώδης ασθένεια του 2012

Μία νέα ανατρεπτική θεωρία για την προέλευση του κορονοϊού δημοσίευσε η Daily Telegraph.

Ο Jonathan Latham, εκτελεστικός Διευθυντής της Bioscience Resource Project στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός μπορεί να είχε αρχικά εξελιχθεί στο σώμα ενός Κινέζου ανθρακωρύχου που αρρώστησε το 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Latham δήλωσε επίσης ότι ο ιός θα μπορούσε να κάνει «άλματα» ανάπτυξης και να αλλάξει πολλές φορές μένοντας στο ανθρώπινο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η θεωρία για τον κορονοϊό από τον Latham

Όπως αναφέρει, το περιστατικό με τους ανθρακωρύχους συνέβη τον Απρίλιο του 2012, όταν έξι εργάτες εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα που συνάδουν με τον Covid-19, ενώ εργάζονταν στα ορυχεία της Mojiang, στην Yunnan.

Τρεις εξ αυτών πέθαναν έπειτα από εργασίες σε μια σπηλιά που ήταν γεμάτη με νυχτερίδες.

Κίνα κορονοϊός

Σύμφωνα με τον Dr Latham, ο ιός εξελίχθηκε στον SARS-CoV-2 και προκάλεσε την πανδημία και υπάρχει πιθανότητα να εξελίχθηκε μέσα στα σώματα των ανθρακωρύχων πριν μεταφερθεί στον υπόλοιπο πληθυσμό, μέσα από δείγματα της ασθένειας που εστάλησαν σε ερευνητές στην Ουχάν.

Μιλώντας στο διαδικτυακό σεμινάριο της British Medical Journal (BMJ) ο Latham τόνισε: “Η θεωρία απαιτεί πολλές εκατοντάδες μεταλλάξεις σε έναν μόνο ανθρακωρύχο για να μετατραπεί στον κορονοϊό Sars-Cov-2. Δεκαετίες συγκεντρώθηκαν σε περίπου έξι μήνες”.

“Αλλά έχουμε ακούσει για το εκπληκτικό φαινόμενο των μεμονωμένων περιπτώσεων πολύ επιταχυνόμενης εξέλιξης των ιών στη Βρετανία. Τόση εξέλιξη συνέβη σε αυτό το άτομο στην Αγγλία όπως είχε συμβεί σε εκατομμύρια άλλες λοιμώξεις.

Η θεωρία μας προτείνει ότι μια παρόμοια εξέλιξη συνέβαινε στους πνεύμονες των ανθρακωρύχων μετά τη μυστηριώδη ασθένεια το 2012 και υποστηρίζει ότι ο ιός διέρρευσε από ένα ιατρικό δείγμα που ελήφθη από τους ανθρακωρύχους που είχαν μολυνθεί από το ξέσπασμα” υπογράμμισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.