Στα 935 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού χθες η Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί κατά πόδας την Αθήνα σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα: Χθες έφθασε μια ανάσα πίσω από την Αθήνα με 217 έναντι 228 της Αττικής ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29992, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
Στις ΜΕΘ όλης της χώρας νοσηλεύονται με covid-19 113 ασθενείς, εκ των οποίων διασωληνωμένοι είναι οι 91 ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών.
Όπως γράφαμε στο pronews.gr και με μία προσεκτική ματιά μάλιστα στα περιορισμένα δεδομένα που προσφέρει ο Π.Ο.Υ δείχνει ότι ο κορωνοϊός κάνει μόνος του το κύκλο του ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται γιατί είναι τέτοιος ο “χαρακτήρας” και η φύση του ιού που μόνο ένα επιτυχές εμβόλιο θα μπορούσε να σταματήσει δραστικά την εξαπλωσή του.
Και μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο η πορεία του ιού θα συνεχίζεται μέχρι να “νοσήσει”-προσβληθεί το 60% του πληθυσμού, όσα μέτρα και να ληφθούν τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο παρά τον εύκολο πλουτισμό μια μερίδας. Με τον επιτυχή εμβολιασμό όταν αυτός ξεκινήσει τότε θα σημάνει και η αντίστροφη μέτρηση για την πανδημία του κορωνοϊού.
Στην Ελλάδα όπως και αλλού δεν τον σταματάει τον ιό η λήψη συνεχών (ασφυγκτικών για την οικονομία) μέτρων, και βλέπουμε ότι γίνεται μια συνεχή αναφορά στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά δεν γίνεται τόσο η συζήτηση κρουσμάτων/ιαθέντων/θανάτων που είναι σαφώς μειούμενος λόγω της αποτελεσματικότητα φαρμάκων όπως η ρεδεμσιβίρη, η δεξαμεθαζόνη αλλά και της άριστης δουλειάς που γίνεται στις ΜΕΘ( οι οποίες ακόμα στην χώρα μας παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο ενώ η δημιουργία τους θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα).
Ερώτημα επίσης είναι αν αξίζει ο παγκόσμιος πανικός και η οικονομική καταστροφή δεκάδων κλάδων με δεδομένο ότι οι θάνατοι μειώνονται. Ειδικά για την χώρα μας όπως αναφέραμε και στην αρχή έχουμε θανάτους για άτομα ηλικίας άνω των 79 ετών που είχαν και κάποιο υποκείμενο νόσημα στο 95% και άνω των καταγεγραμμένων θανάτων.
Δηλαδή “ποιοτικά” χαρακτηριστικά ποσοστών που δεν δικαιολογούν στην χώρα μας το “σφράγισμα” που επιχειρείται και αυτό δείχνει ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα με βάση την δική μας πολιτική αλλά μέτρα που λαμβάνουν χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Γερμανία που έχουν χιλιάδες κρούσματα και την δική τους πολιτική.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το 30% των κρουσμάτων πανελλαδικά και το 45% των κρουσμάτων στην Αττική προέρχονται από μετανάστες που μεταδίδουν με ρυθμό “πολυβόλου” αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν μάλλον να συζητηθεί και έτσι δεν λαμβάνεται υπόψη για λήψη μέτρων, αν και οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που υφίστανται την υγειονομική και οικονομική εν συνεχεία πίεση.