Ορίστε τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις – Τα πραγματικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ

Τα ρέστα της παίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η διαπλοκή και όλος ο εσμός της διαφθοράς, της ακροδεξιάς και της διαπλοκής για να πείσει τον ελληνικό λαό πως ο αρχιδιαπλεκόμενος Κυριάκος Μητσοτάκης και η ακροδεξιά παρέα του μπορούν να επιτύχουν την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Ταυτόχρονα προσπαθούν να πείσουν ακόμη και τους εαυτούς τους πως το κόμμα της Φώφης αυξάνει τις δυνάμεις του. Φαίνεται πως οι Έλληνες τρελάθηκαν και θέλουν να επιβραβεύσουν την παρέα της συγκάλυψης των σκανδάλων. Την παρέα που υψώνει ασπίδα προστασίας στον Γιάννο Παπαπαντωνίου, στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, την παρέα που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν τέσσερις διαφορετικές δημοσκοπήσεις. Τέσσερις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που οδήγησαν σε τέσσερα διαφορετικα συμπεράσματα. Οι αποκλίσεις μεγάλες. Τα κοντέρ της γραφικότητας και της αυτογελοιοποίησης έσπασε (ποια άλλη;) η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε σημείο που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του επικεφαλής της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά, του επικεφαλής δηλαδή της εταιρείας που διενήργησε τη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας. 

Η εφημερίδα παρουσίασε την δημοσκόπηση με τον τίτλο «Οριστική ανατροπή» και με την επισήμανση «ότι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τριετίας». Δεν χρειάστηκε παρά να περάσει λίγος χρόνος, λίγες μόλις ώρες ώστε να αποκαλυφθούν τα ψέμματα μιας εφημερίδας που έχει απαξιωθεί πλέον και προσελκύει αναγνώστες μόνο λόγω της διασκεδαστικής γραφικότητας που τη χαρακτηρίζει. 

Η πραγματικότητα, ωστόσο, αποτυπώνεται στις κρυφές δημοσκοπήσεις κι εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από την πλαστή εικόνα που επιχειρούν να παρουσιάσουν οι εντελώς απαξιωμένοι δημοσκόποι, οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά διασυρθεί στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα. 

Στην πρόθεση ψήφου λοιπόν, σύμφωνα με τις μυστικές δημοσκοπήσεις πάντοτε, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 24 με 26% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20 με 22%. Το ΚΚΕ έρχεται τρίτο με ποσοστά από 6 έως 8%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστά από 5 έως 7% και το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει ποσοστά από 3,5 έως 5%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες λαμβάνουν ποσοστά από 1,5 έως 2,5%.

Καταλαβαίνει ο κάθε ένας πως τα πάντα είναι ανοιχτά. Καταλαβαίνει ο κάθε ένας πως η ΝΔ όχι μόνο αυτοδυναμία δεν θα πάρει, αλλά την επομένη των εκλογών θα ξεκινήσει το τσουνάμι της αμφισβήτησης του πλέον ανίκανου προέδρου που είχε ποτέ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, το έχει το ΚΙΝΑΛ το οποίο θα δυσκολευτεί να μπει στην επόμενη Βουλή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες συγκεκριμένων επιχειρηματικών κέντρων. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.