Νέα δημοσκόπηση της Rass

Τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο Ιδρυμα επικροτεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η RASS για λογαριασμό της «Νέας Σελίδας».

Οι μειώσεις στους έκτακτους και τακτικούς φόρους, η ακύρωση του υποκατώτατου και η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η επιδότηση στους νέους μισθωτούς, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 300.000 οικογένειες, όλες αυτές οι ελαφρύνσεις -και όχι παροχές, όπως επέμενε ο πρωθυπουργός- στο σύνολό τους τυγχάνουν της πλήρους αποδοχής των πολιτών.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα μέτρα ενδιαφέρουν τη μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας, τη λεγόμενη μεσαία τάξη, η οποία σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος στη διάρκεια των οκτώ μνημονιακών χρόνων;

Ανάμεσα στα υψηλά ποσοστά αποδοχής των εξαγγελιών, το μεγαλύτερο (84,6%) συγκεντρώνει αυτή που αφορά στην αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία:

-8 στους 10 Έλληνες ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

– 29% πιο αισιόδοξοι από πέρσι (24,5% πιο απαισιόδοξοι)

– 72,7% συμφωνώ με την πολιτική επιλογή Τσίπρα για προτεραιότητα στην ελάφρυνση εκείνων που σήκωσαν το βάρος της κρίσης (25,6% διαφωνώ)

– 84,6% θετικοί για ακύρωση υποκατώτατου και αύξηση κατωτάτου μισθού

– 84,1% θετικοί για μείωση εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και πλήρη επιδότηση εισφορών για νέους μισθωτούς

– 79,1% θετικοί για επέκταση προγράμματος επιδότησης ενοικίου σε 300.000 οικογένειες

– 74,8% θετικοί για 7.500 άμεσες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και εκπαιδευτικών στο δημόσιο

– 74,4% θετικοί για επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων

– 73,3% σωστή η τακτική Τσίπρα να προσπαθήσει να ακυρώσει τις περικοπές στις συντάξεις σε συνεννόηση με τους θεσμούς (23,7% λάθος)

– 68,7% θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών η μείωση του ΦΠΑ, της φορολογίας επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ (29,2% όχι)

– 29,9% ο Τσίπρας είναι πιο ευφυής από τον Μητσοτάκη (25,3% το αντίθετο)

– 27,4% ο Τσίπρας είναι πιο κοντά στον πολίτη από τον Μητσοτάκη (24,7% το αντίθετο)

– 23,4% ο Μητσοτάκης είναι πιο εξαρτημένος από συμφέροντα από τον Τσίπρα (17,9% το αντίθετο)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.