Την ώρα που η Τουρκία μετατρέπει την αγία Σοφία σε τζαμί, με όλες τις μουσουλμανικές χώρες να επικρατούν την κίνηση αυτή, και χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους να συρρέουν στην Πόλη για τις 24 Ιουλίου, η κυβέρνηση κάνει… «αγώνα δρόμου» για την στέγαση των υπηρεσιών της Διοικούσας Επιτροπής και την πρόσληψη προσωπικού για το τζαμί στον Βοτανικό!
Μίσθωση γραφείων επιφάνειας περίπου 300 τ.μ.. για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής «Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» (sic) , με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα που δεν θα ξεπερνά το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως και πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, με βασικές γνώσεις Κορανίου και Θεολογίας του Ισλάμ και γνώση ως επιθυμητό προσόν, αραβικής γλώσσας ή ουρντού είναι οι ενέργειες που προωθεί , το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις αρχές Ιουλίου, προκειμένου το τζαμί να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο!
Το υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων προκήρυξε Δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάθεση υπηρεσιών φορολογικής και λογιστικής υποστήριξης σε εργατικά και ασφαλιστικά θέματα της Διοικούσας Επιτροπής του τζαμιού
Η μίσθωση χώρου γραφείων αφορά ωφέλιμης συνολικής επιφάνειας περίπου 279,5 τ.μ. με δυνατότητα απόκλισης ± 20%, για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής «Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών». Το ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Η τρίτη πρόσκληση αφορά στην Προμήθεια Η/Υ και συναφούς εξοπλισμού ενώ η τέταρτη στην Πρόσκληση υποβολής αίτησης σύναψης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου διάρκειας 8 μηνών.
Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας αναζητά βασικές γνώσεις Κορανίου και Θεολογίας του Ισλάμ (για τις τέσσερεις εκ των πέντε θέσεων). Στα επιθυμητά προσόντα είναι η γνώση αραβικής γλώσσας ή ουρντού ή γνώση άλλης γλώσσας (μητρική ή πιστοποιημένη)
Το κήρυγμα στο τζαμί θα γίνεται στην ελληνική γλώσσα ενώ σε ειδικές περιπτώσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται και η αγγλική. Η προσευχή θα γίνεται στην αραβική.
Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, το μιχράμπ (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.