Γιατί κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία ανησυχούν ότι μπορεί να μην είναι στα ψηφοδέλτια Καραμανλής και Σαμαράς

Το τελευταίο διάστημα κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προχωρούν στην εκτίμηση ότι, αναλόγως και των εξελίξεων και του πολιτικού κλίματος, ενδέχεται να μην είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς εκλογές -ιδίως εάν αυτές διεξαχθούν προς το τέλος της τετραετίας- οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην αρχηγοί του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Η εκτίμησή τους στηρίζεται στο ότι αφενός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλόγως και της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, θα επιδιώξει να ελέγξει ακόμα περισσότερο το κόμμα και τους μηχανισμούς του (κατ’ ουσίαν να το μετατρέψει σε «μητσοτακικό»), αφετέρου στο ότι οι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν κάποια ατζέντα που να τους καθιστά απαραίτητους στο Κοινοβούλιο. Ο Κώστας Καραμανλής, άλλωστε, δείχνει αυτή τουλάχιστον τη στιγμή να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τα δρώμενα, ενώ στις εξελίξεις δεν παρεμβαίνει από το διάστημα του ξεσπάσματος της πανδημίας και μετά ούτε και ο Αντώνης Σαμαράς. Για τον Αντώνη Σαμαρά, πάντως, πολλά στελέχη δεν βάζουν και το χέρι τους στη φωτιά πως θα κρατήσει και στο εξής την ίδια στάση, ιδίως εάν η κυβέρνηση αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην οικονομία, θεωρούν δε προμήνυμα για αυτό την κριτική στάση του Antinews, το οποίο εξακολουθούν να συνδέουν με τον πρώην πρωθυπουργό και το οποίο το τελευταίο διάστημα ασκεί σκληρή κριτική προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εκφράζουν πλήρη άγνοια για τα σχετικά σενάρια, καθώς, όπως τονίζουν –και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς- ο πρωθυπουργός με το τελευταίο πράγμα που θα ασχολούνταν αυτή τη στιγμή είναι η …κατάρτιση των ψηφοδελτίων! Η δε σχέση του με τους πρώην πρωθυπουργούς, όπως σημειώνουν, δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.