Μάλλον ατυχής υπήρξε για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η πρώτη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό.
Σε ό,τι αφορά το δημόσιο λόγο της, θέλει δουλειά ακόμη. Ξύλινες κοινοτυπίες, χωρίς έμπνευση και μηνύματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε τα τυπικά που λένε συνήθως οι πρωθυπουργοί όταν πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσουν τον αρχηγό του κράτους.
Αλλά η πρόεδρος έχει ένα πρόβλημα με τη σκοπιά από την οποία οφείλει να βλέπει τα πράγματα, λόγω του αξιώματός της.
Αν μη τι άλλο, δεν δείχνει πολιτειακό παράγοντα που έχει αίσθηση ότι δεν συμμετέχει στη διακυβέρνηση.
Η απάντησή της στον Πρωθυπουργό είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Σα να βλέπει τα πράγματα μόνο με τα κυβερνητικά γυαλιά.
Ακόμη και χοντράδες, σαν το όρο «αποκαλούμενοι ντελιβεράδες«, που χρησιμοποίησε στον αέρα. Για μια κατηγορία σκληρά εργαζόμενων, νέων παιδιών -και πτυχιούχων- που ετεροαπασχολούνται.
Την επόμενη φορά ας μην πει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα «αποκαλουμένους σκουπιδιάρηδες».
Αν πάρει κανείς όσα είπε η Πρόεδρος φράση -φράση και αναλογιστεί με ποια ιδιότητα τα είπε θα φρίξει. Τι ακριβώς σημαίνει «αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή τους εθνικού συστήματος υγείας όχι μόνο χάρη στον ηρωισμό των γιατρών, νοσηλευτών, διασώσεων αλλά και όλων των άλλων».
Το ΕΣΥ απλώς… συμβολή είχε; Και ποιοι είναι «όλοι οι άλλοι»; Ποιους εννοεί «διασώστες». Δεν είχαμε καμία πυρκαγιά.
Τι ακριβώς έκανε «ο ιδιωτικός τομέας» και πώς τον εννοεί άραγε;
Πού είδε τον «σημαντικό ρόλο» και την «αυτοσυγκράτηση της εκκλησίας στην κρίσιμη στιγμή»;
Επειδή μάλλον δεν κατάλαβε πώς έζησαν οι -κανονικοί-άνθρωποι στην καραντίνα, ας ξαναδιαβάσει εδώ το κείμενο της -όπως το έδωσε το γραφείο της και δεν δημοσιεύθηκε πουθενά αλλού.
Αν το βρίσκει στο επίπεδο του ρόλου της, να το επαναλάβει.
«ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε. Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι εδώ και που εγκαινιάζουμε αυτή τη μορφή συνεργασίας από κοντά όπως έχουμε την δυνατότητα. Πράγματι οι συνθήκες απομόνωσης που ζήσαμε στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, νομίζω ότι ανέδειξαν κάποια θετικά στοιχεία. Αυτή η εντυπωσιακή ωριμότητα που επέδειξε το κοινωνικό σύνολο στη συμμόρφωση με τους περιορισμούς, με τα υγειονομικά μέτρα που υπέδειξαν οι αρμόδιοι επιστήμονες και οι κρατικοί φορείς, αυτό ήτανε κάτι που νομίζω μας τιμά όλους και μας χαροποιεί.
Είδαμε ότι αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή τους εθνικού συστήματος υγείας όχι μόνο χάρη στον ηρωισμό των γιατρών, νοσηλευτών, διασώσεων αλλά και όλων των άλλων. Ο ιδιωτικός τομέας, όλοι οι συμπολίτες που συνέβαλαν, οι εργαζόμενοι, οι αποκαλούμενοι ντελιβεράδες, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, οι πάντες. Ο σημαντικός ρόλος και η αυτοσυγκράτηση της εκκλησίας στην κρίσιμη στιγμή. Όλοι πραγματικά νομίζω ότι ο καθένας από τη μεριά του, ανέδειξε το καλύτερο στοιχείο που όφειλε εδώ.
Και είχαμε και άλλα θετικά όπως για παράδειγμα μεγάλα βήματα στην ψηφιακή τεχνολογία. Προσπάθησα αυτές τις μέρες να σκεφτώ τα θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε και εμείς και η ανθρωπότητα και συνεχίζει βέβαια να περνάει. Νομίζω ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση αυτή διότι σώθηκαν ζωές και γιατί καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε όπως παρακολουθεί κάθε μέρα κανείς τον ξένο τύπο.
Νομίζω ότι αυτή η επιτυχία έφερε τα μέτρα χαλάρωσης που αναφέρατε. Ότι μπορούμε δηλαδή από σήμερα να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γιατί αυτό εξαρτάται από την συνεχή επίδειξη ωριμότητας που επισημάνατε κι εσείς. Και θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα πειθαρχούμε και θα δεχόμαστε την εφαρμογή των μέτρων γιατί βέβαια τα προβλήματα που είχε ο τόπος μας περιμένουν. Η οικονομική κρίση και πάλι, τα προβλήματα, δηλαδή, πως θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας από αυτή τη σκοπιά, η κλιματική κρίση που υπήρχε και θα πρέπει όλες οι πολιτικές να προσαρμόζονται και σε αυτή. Φαντάζομαι ότι θα συζητήσουμε και γι’ αυτά στη συνέχεια. Και βέβαια το βάρος στην κυβέρνηση θα πέφτει πάντοτε για να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι, χάρη στη συνεργασία που επιδείχθηκε αυτή την περίοδο».
Πηγή: anoixtoparathyro.gr