Ο Μηταράκης έπραξε ορθά και εθνικά υπεύθυνα κύριε Σαντορινιέ

Τον Νότη Μηταράκη τον θυμόμαστε από την εποχή Σαμαρά, όταν ως υπουργός ανάπτυξης είχε σπάσει την συμμορία που λυμαίνετο το ΕΣΠΑ επί χρόνια ολόκληρα, οδηγώντας την στην δικαιοσύνη. Μας είχε κάνει εντύπωση διότι μέσα στην συμμορία ήταν άνθρωποι με πόδι στην αυλή του ιδίου του Σαμάρα, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Μηταράκη να πράξει τα δέοντα. Μετά από αυτό, είναι λογικό να του έχουμε εμπιστοσύνη ειδικά σε θέματα διαφάνειας.

Πήρε λοιπόν στα χέρια του την κόλαση του προσφυγικού, όταν κάποιοι άλλοι αρμόδιοι υπουργοί τραγουδούσαν την ιτιά, επέδειξαν ανικανότητα, δειλία και ανευθυνότητα. Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε τριπλασιάσει τους εγκλωβισμένους στις Μόριες, εκτροχιάζοντας πλήρως την κατάσταση και κανείς δεν τολμούσε να βγει μπροστά.

Αν κρίνουμε από τα δεδομένα, τα πάει πολύ καλύτερα από τους προκατόχους του, χωρίς μάλιστα να έχει την μιντιακή στήριξη που χαίρουν άλλοι υπουργοί. Χωρίς να κατηγορεί ακόμα και την προηγούμενη κυβέρνηση, «δημιουργώντας σκελετούς» στο υπουργείο του για τους προκατόχους του. Θυμάστε άλλωστε την σκανδαλολογία και τις συκοφαντικές επιθέσεις κατά έντιμων πολιτικών, όπως ο Δημήτρης Βίτσας.

Έχουμε λοιπόν την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σαντορινιός για υποτιθέμενη φωτογραφική σύμβαση με ακτοπλοϊκή που έκανε το υπουργείο για την μεταφορά προσφύγων από τα νησιά. Διαβάζοντας την, όχι μόνον δεν προκύπτει σκάνδαλο, αντίθετα ο Μηταράκης θα έπρεπε να πάρει και παράσημο. Διότι με τον τρόπο που κινήθηκε, δεν έδωσε περιθώρια για δημιουργηθεί χάος στα νησιά. Χάος που επιδιώκει πρωτίστως η Άγκυρα και τους λόγους τους έχουμε εξηγήσει πολλάκις. Χάος που μπορεί να φέρει νέα εθνική τραγωδία, γι’ αυτό και απαιτούνται χειρισμοί τύπου Μηταράκη στην αποσυμφόρηση.

Φανταστείτε λοιπόν κύριε Σαντορινιέ να έβγαιναν προκηρύξεις, διακηρύξεις και τελάληδες, και να μάθαιναν από τους Πακιστανούς που δεν δικαιούνται άσυλο, μέχρι την ΜΙΤ ότι επίκειται μεταφορά στην ενδοχώρα… Τι θα είχε συμβεί.

Αλλά δεν χρειάζονται πολλά λόγια, διότι αντίστοιχες συμβάσεις είχε συνάψει – και ορθώς– η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κύριε Σαντορινιέ. Οπότε να είμαστε ειλικρινείς και υπεύθυνοι, ειδικά όταν υπάρχουν πραγματικά θέματα για αντιπολίτευση. Και το γεγονός ότι ουδείς από τους βαρώνους βγαίνει να υπερασπιστεί -γενικώς- τον Μηταράκη, είναι ενδεικτικό της έντιμης διαχείρισης που κάνει, χωρίς πολιτικαντισμούς και ρεβανσισμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.