Ο Μητσοτάκης θα στείλει τον Βρούτση στον …πάγκο;

Γράφει ο Γιάν. Μαντάς

Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, εξακολουθεί να παραμένει μέλος της κυβέρνησης μετά την κατάργηση του προγράμματος εξαπάτησης και προσβολής των επιστημόνων;
Αφελές το ερώτημα, εάν λάβουμε υπόψη ότι οι γραφικού έως τραγελαφικού περιεχομένου πλατφόρμες «Σκοιλ Ελικικού» και «Μέτζη του νέουκτη», ανήκουν σε ακραιφνή «γαλάζια» στελέχη, «που βρίσκονται στο στενό πυρήνα υπουργών με σχέσεις που φτάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό περιβάλλον».
Δεν ήταν μόνον ο ορισμός του ευτελισμού των επιστημόνων, ο ορισμός του πολιτικού εμπαιγμού – ενός εμπαιγμού, που φέρνει την κυβέρνηση υπόλογη και αντιμέτωπη με μια από τις πλέον προνομιακές για την ΝΔ κοινωνικές ομάδες στις τελευταίες εκλογές. Ήταν και το «πάρτι» των εκατομμυρίων που είχε στηθεί: οι …τηλεκαταρτιζόμενοι λάμβαναν μόνο 600 ευρώ, ενώ το κράτος πλήρωνε επιπλέον 200-470 ευρώ, με προορισμό τις τσέπες των ιδιοκτητών ΚΕΚ.
Γιατί να παραιτηθεί ο κ. υπουργός, όταν στην Ελλάδα η πολιτική ευθιξία αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία. Όταν στην εγχώρια πολιτική σκηνή η «ευθιξία» έχει αντικατασταθεί από την «αναισθησία».
Άλλωστε, την ευθιξία, την ευαισθησία προκαλεί η αιδώς. Μια από τις επιταγές της αιδούς είναι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, δηλαδή η ετοιμότητα για εκούσια παραίτηση από οποιοδήποτε αξίωμα όταν η συνέχιση της κατοχής του επισύρει τον λαϊκό ψόγο. Ίσως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η προκληθείσα κατακραυγή να απορροφήθηκε από τον υπουργικό παχυδερμισμό.
Ούτε το φιάσκο, ούτε η «ομολογία ενοχής», ούτε οι πολιτικές ρωγμές στην εικόνα τού πρωθυπουργού, που με τόση μεθοδικότητα φιλοτεχνείται, είναι ικανές να ωθήσουν τον κ. Βρούτση στην παραίτηση.
Η «κανονικότητα» είναι εδώ. Τα ίδια μυαλά και οι ίδιες πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία του 2010 και τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την κατάθλιψη.

Υ.Γ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός. Δεν είχε αφήσει κανάλι και ραδιόφωνο, προκειμένου να υπερασπιστεί τα τηλεπρογράμματα τού Γ.Βρούτση. Μετά την απόσυρση βγήκε στον ΑΝΤ1 για να επαινέσει τον Κυρ. Μητσοτάκη που απέσυρε τα προγράμματα τού Γιάν. Βρούτση!..

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.