Μητσοτάκης -Σακελλαροπούλου: Aυτός, αυτή και τα -πασχαλινά -μυστήρια

Η πρώτη έξοδος της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από το Προεδρικό Μέγαρο συνοδεύτηκε -πάλι- με αμφιλεγόμενες κινήσεις εκ μέρους της και κάποια μυστήρια.

Η απόφαση της να βρεθεί ανήμερα του Πάσχα στις Καστανιές του Έβρου, παραλίγο να προκαλέσει… πολιτειακή κρίση.

Ο λόγος είναι η είδηση που μεταδόθηκε από πολλά ΜΜΕ και ανέφερε ότι θα τη συνοδεύει ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός θα γιορτάσουν την Ανάσταση στον Έβρο, επίσκεψη με ισχυρό μήνυμα απέναντι στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις».

Όταν άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου -που δεν είχαν ιδέα- ερεύνησαν την πηγή και βρήκαν ότι ήταν το ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρωθυπουργός δεν είχε σκοπό να γίνει συνοδός της Προέδρου σε μια τυπική δραστηριότητά της. Έτσι χρειάσθηκε προσπάθεια για να μην κλιμακωθεί η αντίδραση και η συνοδεία ανατέθηκε στον υπουργό Άμυνας .

Ήταν η δεύτερη φορά «δύσκολου κλίματος». -με την «αξίωση» της προέδρου να ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό σε… δημόσια θέα.

Αυτή καθ’ εαυτή η επίσκεψη στις Καστανιές, είναι μια τυπική προεδρική δραστηριότητα στην ελληνική παραμεθόριο. Το έκαναν όλοι οι πρόεδροι. Μόνο ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε καμία 20ριά τέτοιες επισκέψεις -σε μέρες εορτών και καθημερινές.

Ήταν λοιπόν ένα είδος προσβολής στους προκατόχους της, όταν από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε επισήμως:

«Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές».

Έχουν κάτι ειδικό οι Καστανιές; Τα άλλα- κοντινά ή όχι -φυλάκια που επισκέφθηκαν οι προηγούμενοι -δεν μετράνε;

Η Προεδρία το τερμάτισε όταν μετα την επίσκεψη ανακοίνωσε επισήμως :

«Η κυρία Σακελλαροπούλου μίλησε τηλεφωνικά, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ενημέρωσε και μετέφερε στους αξιωματικούς και το υπόλοιπο προσωπικό του φυλακίου, τις θερμές ευχές του για την ημέρα του Πάσχα»

Περίπτωση αρχηγού του κράτους που να… ενημερώνει τον Πρωθυπουργό και να μεταφέρει τις ευχές του, δεν έχει καταγραφεί στην πολιτειακή ιστορία της χώρας. Με τους προηγουμένους το αντίθετο συνέβαινε.

ΥΓ. Είναι μάλλον δυσάρεστη η διαπίστωση ότι η εμφάνιση της Προέδρου στο φυλάκιο, επιβεβαίωσε τη φράση του Γκορ Βιντάλ: «Τα δημόσια πρόσωπα δεν μπορούν να γράψουν μια ομιλία τους. Μερικοί δεν μπορούν καν να τη διαβάσουν».

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.