Το άγνωστο παρασκήνιο της προσέγγισης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το πρόβλημα με τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ελάχιστη δυνατή παρουσία πορεύεται στα media ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα της απουσίας του από τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης παραμένει, παρά τις κρούσεις που έγιναν σε ορισμένους εκ των ιδιοκτητών. Την ίδια ώρα διαφαίνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να αναπροσαρμόσει τη λειτουργία των κομματικών ΜΜΕ που διαθέτει ώστε να έχουν απήχηση στην κοινωνία. Επισημαίνεται δε το γεγονός ότι το όνομα του Αλέξη Τσίπρα συχνά απουσιάζει και από τις εφημερίδες που στηρίζουν και στηρίζονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας διατηρεί πρόσβαση στον Alpha και στον ΑΝΤ1, ενώ άνοιξε και την πόρτα του «Βήματος», με τη συνέντευξή του πριν από λίγες εβδομάδες. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη ήταν προσκεκλημένος στο δελτίο ειδήσεων του Mega, το οποίο παρακολούθησαν 259.892 τηλεθεατές κατά μέσο όρο. Η προσέγγιση με τα ΜΜΕ του Ομίλου Μαρινάκη ξεκίνησε λίγο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς και οι δύο πλευρές επιχειρούν να προσεγγίσουν τον κόσμο που βρίσκεται στη δημοκρατική παράταξη. Η σύγκρουση της διετίας 2017 – 2019 έχει μειωθεί αρκετά, όμως οι αντιθέσεις παραμένουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.