Δηλώσεις ειδικού… ενδιαφέροντος έκανε σήμερα ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που μετά το φιάσκο Αυγενάκη τέθηκε στην εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης για την «επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου». Και είναι ειδικού ενδιαφέροντος γιατί όπως διαπιστώνεται ο υπουργός, που αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την FIFA και την UEFA, είτε προαναγγέλλει αλλαγή στις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την τροπολογία σκάνδαλο για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη, είτε δεν γνωρίζει τι κατέθεσε η κυβέρνηση και τι ψήφισε η ΝΔ στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω τροπολογία ήταν «εμπνεύσεως» Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά δήλωσή του ίδιου του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις ποινές για τις περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, που προβλέπονται βάσει της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η ποινή της αφαίρεσης βαθμών (από 5 έως 10) θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι, για όσο η πολυϊδιοκτησία υφίσταται, με αποτέλεσμα η ομάδα που τιμωρείται να φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και τελικά να πέφτει και κατηγορία.
«Από τη στιγμή που θα επιβληθεί κύρωση από το αρμόδιο όργανο, θα πρέπει αυτομάτως να πάψει η πολυϊδιοκτησία» πρόσθεσε, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται διαρκώς ποινή αφαίρεσης βαθμών. Αυτό ωστόσο δεν αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία που έχει ψηφιστεί. Άρα είτε δεν έχει γνώση της τροπολογίας, αν και έχει αναλάβει να κάνει τον διαπραγματευτή με τις UEFA και FIFA καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει πλέον παραγκωνιστεί, είτε η κυβέρνηση – και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός – άλλαξε γνώμη μετά τις αντιδράσεις και θα προχωρήσει σε νέα τροποποίηση. Ενδεχομένως αυτή η αλλαγή να οφείλεται και σε παρέμβαση των διεθνών ομοσπονδιών καθώς η αλλαγή της ποινής του αποκλεισμού με ποινή αφαίρεσης βαθμών αποτελεί μια σκανδαλώδη αλλαγή που ανατρέπει βασικούς κανονισμούς, που ισχύουν σε όλες τις χώρες, και ανατρέπει το αυτοδιοίκητο.
Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία που ψηφίστηκε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις».