Ο Λευτέρης Αυγενάκης το πρώτο επτάμηνο που βρίσκεται στην κυβέρνηση, έχει φροντίσει να είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος με σωματεία της περιφέρειάς του. Ενδεικτική είναι η έκτακτη ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ που προσέφερε παραμονή Πρωτοχρονιάς στον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Η εν λόγω ενίσχυση δεν είναι παράνομη, σε καμία περίπτωση. Αλλωστε, καθήκον της πολιτείας είναι η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων. Ενδιαφέρον θα είχε όμως να μαθαίναμε και ποιες άλλες ομάδες της Κρήτης, πέραν του Νομού Ηρακλείου, έλαβαν αντίστοιχα έκτακτη ενίσχυση.
Την ίδια ώρα καταβάλλονται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για υπερωριακές πληρωμές των υπαλλήλων του υπουργείου, αφού, σύμφωνα με τη «Διαύγεια», το υπουργείο φαίνεται να απασχολεί τους εργαζόμενους ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς, είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι οι υπάλληλοι του υφυπουργείου Αθλητισμού.
Δέκα μετακλητοί υπάλληλοι
Επιπλέον, στο πολιτικό ή ιδιαίτερο γραφείο του υφυπουργού έχουν διοριστεί ή αποσπαστεί τουλάχιστον 10 υπάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες του κ. Αυγενάκη. Προφανώς νόμιμα, αλλά είναι ένα ερώτημα πόσους μετακλητούς διαθέτουν άλλοι υφυπουργοί ή υπουργοί… Με μια απλή βόλτα στις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια», μπορεί ο καθένας να δει ότι για τις ανάγκες του υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν εγκριθεί μεγάλα ποσά για αγορά λουλουδιών, ατζέντες για τη νέα χρονιά, δώρα, με την αιτιολογία «δημόσιες σχέσεις του γραφείου του υφυπουργού», ενώ ο κ. Αυγενάκης φρόντισε να δαπανήσει κάποια χρήματα για να βάψει το γραφείο του και τον χώρο όπου βρίσκεται η προσωπική του ασφάλεια.
Επίσης, έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξεως των 105.000 ευρώ μόνο για σταθερά και κινητά τηλέφωνα(!), πάλι φυσικά από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είμαστε, πάντως, σε θέση να γνωρίζουμε αν σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και τα 328 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Ψάχνοντας στη «Διαύγεια», δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε αντίστοιχο κονδύλι για την άλλη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, εκείνη της Cosmote, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο υφυπουργός πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, αγώνες του οποίου προσφέρει η εν λόγω πλατφόρμα.
Η παραπάνω ερμηνεία είναι μάλλον αυθαίρετη, αν σκεφτεί κανείς ότι η πρώτη ενέργεια του κ. Αυγενάκη, με το που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Αθλητισμού, σχετιζόταν -ως εκ θαύματος- πάλι με τις επιδιώξεις του Ολυμπιακού. Αυτήν τη φορά, της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ. Το νομοσχέδιο για τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών που κατατέθηκε το καλοκαίρι σχολιάστηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου ως «φωτογραφικό» για τον ισχυρό άνδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο έχει ανακηρύξει ως «νούμερο ένα» εχθρό της η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
«Υφυπουργός του Ολυμπιακού»
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συχνά άνθρωποι που ασχολούνται με τα διοικητικά δρώμενα του αθλητισμού αναφέρουν πως ο Λ. Αυγενάκης συμπεριφέρεται σαν «υφυπουργός του Ολυμπιακού». Φαίνεται πάντως ότι οι ημέρες που λειτουργούσε ως εντολοδόχος -πάντα κατά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ- συγκεκριμένων συμφερόντων σταμάτησαν οριστικά μετά τη σκανδαλώδη απόφαση της «δικής του» ΕΕΑ. Πλέον, η παραμονή του στην κυβέρνηση μοιάζει απίθανη, έπειτα από όλη αυτή τη ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε.