ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ: ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ “ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΗΜΑ” και νέα Πολιτική Επιτροπή – Τι λέει ο Μητσοτάκης για εκλογές…

Η ιδιαιτερότητα αναφορικά με την Πολιτική Επιτροπή έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε αυτήν δεν θα συμμετάσχουν – κατά κύριο λόγο – οι υποψήφιοι βουλευτές, σε μια προσπάθεια διαχωρισμού του κόμματος από την κυβέρνηση σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή μετά τις εκλογές.
Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου, παράλληλα, θα είναι μια ευκαιρία για να αποδειχθεί έμπρακτα η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι με τίτλο «Ανοικτό Κόμμα-Ανοικτό Βήμα» θα μιλήσουν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο καθηγητής Μάνος Ματσαγγάνης, η καθηγήτρια Βάσω Κιντή, ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης, ο διευθυντής ερευνών του διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης και ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.
Αυτό που τους συνδέει είναι πως όλοι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ενώ καθένας θ’ αναπτύξει το θέμα που έχει επιλέξει ο ίδιος: για τον εθνικό διχασμό, την κατάσταση στα πανεπιστήμια, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, το δημογραφικό πρόβλημα, τη νέα επιχειρηματικότητα, τον πατριωτισμό κτλ.
Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με νέα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ χθες ο Μάνφρεντ Βέμπερ τόνισε για μία ακόμη φορά από το βήμα, ως επίσημος προσκεκλημένος, ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στηρίζει τη ΝΔ στη μάχη κατά του λαϊκισμού – διαψεύδοντας παράλληλα τα περί δυσαρέσκειας των Ευρωπαίων για όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις συντάξεις και το Σκοπιανό που ενόχλησαν το Μαξίμου.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, άλλωστε, ξεκαθάρισε πως έχει θετική στόχευση και αυτό επιχείρησε να περάσει ως νοοτροπία στο Συνέδριο, παρουσιάζοντας προγραμματικό και όχι καταγγελτικό λόγο. Όπως είπε, μάλιστα, στα «πηγαδάκια» του Συνεδρίου, δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσει στην πόλωση τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες θέλουν ν’ ακούσουν πράγματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. Στη λογική αυτή εντάσσονται και οι εξαγγελίες του για το βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από αυτόν της αύξησης του ΑΕΠ.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.