ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – Επιστολή διαμαρτυρίας για το εξώδικο του Γεωργιάδη

Εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έπεσε η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία, με το πόρισμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Η παράδοση του πορίσματος θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή, από τον Αντ. Μπαλωμενάκη στον Ν. Βούτση και το μόνο που μένει να διευθετηθεί είναι ο προγραμματισμός της ανάλογης συζήτησης στην Ολομέλεια.

Επιστολή διαμαρτυρίας

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας συνέταξαν και θα προωθήσουν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και στα κόμματα, απαντώντας αναλόγως στο εξώδικο που έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή προσάπτουν στον Αδ. Γεωργιάδη αφενός ότι αμφισβητεί πως η Εξεταστική εργάστηκε σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και αφετέρου ότι επιδιώκει με απειλές ποινικών διώξεων να προσαρμόσει το πόρισμα στο προσωπικό του συμφέρον. Επίσης, διερωτούνται αν με την κίνηση αυτή ο Αδ. Γεωργιάδης και η ΝΔ στοχεύουν οι βουλευτές και το Κοινοβούλιο να εκφράζουν γνώμη ή ψήφο «απειλούμενοι ή εκβιαζόμενοι». «Και σε μία τέτοια απόπειρα του κ. Γεωργιάδη δεν βλέπουμε να ορθώνεται κανένας Βουλευτής, συνάδελφός του, για να του υπενθυμίσει τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά αυτονόητα» επισημαίνουν και προσθέτουν το ερώτημα: «Συνιστά ή όχι μία τέτοια στάση απόπειρα περιορισμού του ¨ελεύθερου και απεριόριστου δικαιώματός μας σε γνώμη και ψήφο;¨».

«Εν κατακλείδι αποκρούουμε τον πολιτικό αυτοματισμό με κραυγές, απειλές και εκβιασμούς για δήθεν στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρων, ό,τι κάναμε το κάναμε ακριβώς για να τηρήσουμε τον όρκο μας για τήρηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, της χωρίς περιορισμούς έκφρασης της γνώμης μας, και τέλος της ελεύθερης και όχι υπό το κράτος απειλών και εκβιαστικών διλημμάτων παροχή της ψήφου μας για θέματα που αφορούν τη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής μας Επιτροπής» καταλήγει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η επιστολή:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της υγείας έχει συσταθεί και συγκροτηθεί με ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και εδώ και 19 μήνες λειτούργησε με σε βάθος έρευνα όλων των πυλώνων που η ίδια αποφάσισε σαν τρόπο και μέθοδο οργάνωσης της λειτουργίας της.

Με χιλιάδες ώρες εργασίες συγκέντρωσε ένα τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού που αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες σελίδες δημόσιων εγγράφων, μαρτυρικών καταθέσεων, εκθέσεων και πορισμάτων δημόσιων ελεγκτικών αρχών (ΣΕΥΥΠ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΣΔΟΕ, Ορκωτοί Λογιστές, Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου, Εισαγγελείς Διαφθοράς κλπ.), και με βάση αυτό και την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής ερευνήσαμε σε βάθος, τέτοιο και τόσο όσο επέτρεπαν οι δυνατότητες της Επιτροπής μας (π.χ. δεν είχαμε την δυνατότητα διερεύνησης της ροής και της πορείας χρήματος, δεν είχαμε τη δυνατότητα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, δεν είχαμε την δυνατότητα έρευνας για εξωχώριες εταιρίες κλπ.), ενώ τέτοια δυνατότητα, ανάλογα μέσα, μεθόδους, γνώση και εμπειρία διαθέτει η Εισαγγελία Διαφθοράς, και καταλήξαμε σε συμπεράσματα που περιλήφθηκαν σε πρότασή μας προς την Επιτροπή. Μάλιστα η πρότασή μας, ως πρόταση της πλειοψηφίας, επιδόθηκε σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους Εισηγητές τους στην Επιτροπή μας, για τη μελέτη, διερεύνηση και τοποθέτησή τους σ’ αυτό. Το ίδιο περίπου έπραξαν και όλα τα κόμματα, είτε με την έκδοση δικής τους αυτοτελούς πρότασης, είτε δεσμευόμενα ότι θα εγχειρίσουν τις παρατηρήσεις τους στην πρότασή μας που θα καταχωρηθεί στο ενιαίο πόρισμα που, μετά την ψήφισή του(θα λάβει χώρα την Πέμπτη 6.12.2018). Τελική συνεδρίαση για την παρουσίαση των προτάσεων όλων των κομμάτων δια των Εισηγητών τους είχε προγραμματιστεί για τη Τρίτη, 4.12.2018 και ώρα 11π.μ, όμως θέμα ημερήσιας διάταξης είχε οριστεί αποκλειστικά η παρουσίαση της πρότασης των κομμάτων και όχι η ψήφιση του τελικού πορίσματος, αυτή καθορίστηκε, όπως προαναφέρεται για την Πέμπτη 6.12.2018. Εννοείται ότι όλα τα κόμματα και οι Εισηγητές τους παρουσίασαν τις προτάσεις τους, και οι περισσότεροι συμφώνησαν κατ’ αρχήν ότι πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη με το σύνολο των ευρημάτων μας, και οι προτάσεις αυτές ασφαλώς είναι αποτέλεσμα κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της γνώμης όλων των Βουλευτών της Επιτροπής, κάτι που αποτυπώνεται σαφώς στις διατάξεις των άρθρων 60 και 61 του Συντάγματος και άρθρου 75 του Κανονισμού της Βουλής. Και είναι κοινός τόπος στη θεωρία και την επιστήμη του συνταγματικού δικαίου ότι σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, ο Βουλευτής έχει απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου(κατά συνείδηση), ότι δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Και…

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.