Στο https://www.news247.gr διαβάσαμε:
Για τη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο “Τραγουδάμε για τους Ανθρώπους που δεν έχουν φωνή” που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής την ερχόμενη Δευτέρα 10/12 μίλησε ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου 70 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τελεί υπό τη χορηγία του News 24/7 στους 88,6 και του News 24/7.
“Η συναυλία γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, να μαζέψουμε χρήματα για την υποστήριξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία για τα δικαιώματα, το οποίο σταμάτησε λόγω της κρίσης και θέλουμε να το επανεκκινήσουμε. Πηγαίνουμε και μιλάμε στα παιδιά γι αυτά τα ζητήματα, έχει μεγάλη ζήτηση αυτό το πρόγραμμα, υπάρχει ενδιαφέρον”.
Με αφορμή την τραγωδία στη Ρόδο, ανέφερε ότι “η έμφυλη βία, η βία που δέχονται οι γυναίκες μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες, είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, πρόβλημα κουλτούρας, να αποδείξει ο άντρας πόσο ματσό είναι και πρόβλημα θεσμικής θωράκισης”.
Σε σχέση με το προσφυγικό, είπε ότι “είναι ντροπή για την ανθρωπότητα η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου”.
Για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου σημείωσε ότι “κάνουμε διεθνή καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί είναι μια φοβερή ιστορία που κατέδειξε την απελευθέρωση κατώτερων ενστίκτων απέναντι στη διαφορετικότητα”.
Με αφορμή ερωτήσεις για τη μάχη στον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Σακελλαρίδης είπε ότι το δικαίωμα στην κατοικία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και αναφέρθηκε ειδικά στον κίνδυνο εκτίναξης των ενοικίων και λόγω του airbnb. Σε σχέση με την αποστασιοποίησή του από τα κοινά τόνισε: “Η ενεργός συμμετοχή μου στην πολιτική ζωή δεν μου λείπει. Άλλωστε ασχολούμαι με τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Δικαίωμα είναι η πρόσβαση στην υγεία ή στην παιδεία. Δεν προτείνω απεμπλοκή από την πολιτική. Είναι επικίνδυνες οι επιλογές αντιπολιτικής συνείδησης”.
Μιλώντας για τον Δεκέμβρη του 2008 επεσήμανε: “Είναι δύσκολο να δικαιωθεί αυτή η γενιά. Με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου δόθηκε μια καινούργια δυνατότητα να μπουν έστω με βίαιο τρόπο νέα ζητήματα στον δημόσιο διάλογο, διαπαιδαγωγήθηκε μια νέα γενιά στη συμμετοχή και στην ενεργοποίηση ακόμη και με τρόπους με τους οποίους μπορεί εγώ να διαφωνώ. Ήταν μια τομή αυτό που συνέβη εκείνες τις τρεις εβδομάδες”.