Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής ζητάει η ΝΔ και θέτει ζήτημα παραβίασης της εμπιστευτικότητας της επιτροπής Πόθεν Έσχες και ταυτόχρονα ζήτημα παραβίασης ομόφωνης απόφασης, σύμφωνα με την οποία, ορθώς η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποβάλει κοινή δήλωση την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Κώστας Τσιάρας, δήλωσε απόψε ότι, μετά από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες, αναζήτησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με την πρόεδρο της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί αν έχουν βάση τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει επιστολή προς τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, με την οποία ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία για την περιουσιακή της κατάσταση την περίοδο που δεν υπέβαλε κοινή δήλωση με τον κ. Μητσοτάκη. Καθώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία του με την πρόεδρο της επιτροπής Πόθεν Έσχες, ο κ. Τσιάρας, κατά δήλωσή του, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την πλευρά του παραλήπτη.
Κατόπιν τούτου ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Σχετικά με όσα διακινούνται από διάφορα sites σχετικά με μια επιστολή της προέδρου της επιτροπής Πόθεν Έσχες προς την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ξεκινώ επισημαίνοντας πως εγώ ο ίδιος, ως μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ενημερώθηκα από τα αντίστοιχα sites. Όπως πληροφορήθηκα, η επιστολή έχει την απίστευτη αντίφαση να ξεκινάει αποδεχόμενη ότι η μη κατάθεση πόθεν έσχες από την πλευρά της κυρίας Μητσοτάκη, αποφασίστηκε ως ορθή ομόφωνα, από όλα τα μέλη της επιτροπής, αλλά παρ’ όλα αυτά, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν υπέβαλε κοινή φορολογική δήλωση-πόθεν έσχες, ζητούνται περαιτέρω πληροφορίες.
Η πρόεδρος της Επιτροπής δεν ενημέρωσε κανένα από τα μέλη της Επιτροπής. Απέστειλε τη συγκεκριμένη επιστολή, αλλά το χειρότερο είναι – και λυπάμαι γι΄αυτό – πως η εμπιστευτικότητα με την οποία δεσμεύονται όλα τα μέλη της Επιτροπής, προφανώς, στη λογική αυτής της κοινοβουλευτικής σύνθεσης και αυτής της κυβέρνησης, δεν υπάρχει.
Μόλις πριν λίγες ημέρες υπήρξε αίτημα άρσης ασυλίας των δύο συναδέλφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς επειδή δεν τήρησαν την εμπιστευτικότητα με την οποία όλοι δεσμευόμαστε. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η τακτική των επιλεκτικών διαρροών προφανώς είναι κυρίαρχο στοιχείο μιας συγκεκριμένης πολιτικής αντίληψης.