Ο Μητσοτάκης Googlάρει και… βάζει φωτιά στο Makedoniko

«Μεγάλα» και «θεϊκά» πράγματα συνέβησαν την Τρίτη, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, εκεί όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων και τον τρόπο που θα αναγράφεται το σήμα τους.

Η πρόταση του ΣΕΒΕ για όλα τα προϊόντα της Μακεδονίας, είναι το γράμμα «μ» ενώ παράλληλα στο σήμα – σφραγίδα θα υπάρχει η λέξη «Macedonia» αλλά και η φράση «The Divine Great Land». Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, η λέξη divine (θεϊκός) είναι διεθνώς γνωστή και παραπέμπει στους θεούς του Ολύμπου και την ελληνική μυθολογία ενώ η λέξη great παραπέμπει ευθέως στον Μέγα Αλέξανδρο. Όσον αφορά το πεζό γράμμα «μ», αυτό υποστηρίζουν ότι παραπέμπει στην Ελλάδα καθώς χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως μαθηματικό σύμβολο.

Το ζήτημα που προέκυψε, ωστόσο, ήταν αν θα χρησιμοποιηθεί η λέξη «Macedonia» ή «Makedonia». Οι φορείς αναζητούσαν αυτή που θα βοηθούσε τους καταναλωτές να αντιλαμβάνονται αμέσως ποια προϊόντα ανήκουν στην Ελλάδα και ποια στη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα, με το Βήμα, πάντως η λύση βρέθηκε άμεσα, αφού το… ονοματολογικό ανέλαβε να λύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

«Ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος. Έκανε αναζήτηση στη Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα», είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά στο σήμα που θα κατοχυρωθεί, η λέξη που θα αναγράφεται μετά το «μ», θα είναι «Makedonia», όπως αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιπλέον, το πιθανότερο είναι πως θα αντικατασταθεί η λέξη «divine» με τη λέξη «Greek» και έτσι η φράση θα γίνει «The Greek Great Land».

Αυτό που δεν αναφέρουν οι πληροφορίες είναι ότι ο… πρώην Μακεδονομάχος πρωθυπουργός «έδωσε» ελαφρά τη καρδία το παγκοσμίως γνωστό «Macedonia» στη Βόρεια Μακεδονία και κράτησε το «Makedonia». Αυτά συμβαίνουν όταν οι «έξυπνοι και πρακτικοί» πρωθυπουργοί κάνουν εξωτερική πολιτική Googlάροντας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.