Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ συμβιβασμού με τις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με τους ιταλούς αναλυτές, η Ιταλία βρίσκεται πιο κοντά σε επίτευξη συμβιβασμού με τις Βρυξέλλες. Όλα δείχνουν ότι ο διάλογος του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στην G 20 του Μπουένος 'Αιρες, κατάφερε να αλλάξει το κλίμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, οι αλλαγές στον προϋπολογισμό πρέπει να γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να μπορέσει να σταλεί και ένα καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές. Ο υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Τζανκάρλο Τζορτζέτι (ο οποίος ανήκει στην Λέγκα) άφησε να διαρρεύσει ότι «ο προϋπολογισμός πρέπει να αλλάξει με μέτρο, όσο ακριβώς χρειάζεται». Σε αυτή την διαπίστωση, συμφωνούν πλέον και οι αρχηγοί της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.