Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:
xanthos-polakis.jpg EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 04.12.2018, 11:48 | Ετικέτες: Νέα Δημοκρατία, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης, κυβέρνηση Συντάκτης: efsyn.gr
Ευθύνες στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή Παύλο Πολάκη, τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, και την υφυπουργό επί Σαμαρά, Φωτεινή Σκοπούλη, επιρρίπτει ευθύνες το πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όσον αφορά στον πρώτο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι «η απόφαση του να απεντάξει από το ΕΣΠΑ το έργο “Εκστρατείες και δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού για την πρόληψη των νοσημάτων”, είναι ελεγκτέα, σε περίπτωση που κριθεί ότι η απένταξη έγινε καταχρηστικά.
Σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στο πόρισμα υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι καταρρίπτονται «τα τρία στοιχεία στα οποία βάσισε τις καταγγελίες του».
Σε ό,τι αφορά την εταιρεία «ΤΡΙΠΛ – ΕΣ / ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ Υπηρεσίες και Συστήματα Ασφαλείας – Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία εισέπραξε περίπου 8.000.000€, χωρίς να υπάρχει σύμβαση με το Κέντρο» αναφέρεται πως «καταγγέλθηκε ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις διαπλοκής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη ο οποίος και προσπάθησε να νομιμοποιήσει τις παράνομες αμοιβές της με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» στις 24 Ιουλίου 2017, τροπολογία η οποία εν τέλει απεσύρθη».
Σε αυτό σημείο προτείνει «να εξεταστεί περαιτέρω: βάσει ποιας σύμβασης έγιναν οι πληρωμές, εάν υπήρξε πραγματική παροχή υπηρεσίας για το εν λόγω διάστημα, εάν και με ποιον τρόπο πιστοποιείται η καλή εκτέλεση και η παροχή υπηρεσιών και με ποιο τρόπο εκταμιεύθηκε το ποσό των 8 εκ. € με μόνη υπογραφή του Προέδρου κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ. Παράλληλα να εξεταστεί εάν και κατά πόσο έγιναν εκταμιεύσεις ποσών για πληρωμή και άλλων ρομηθευτών, με την ίδια διαδικασία και εκτός διαδικασιών Δημοσίου Λογιστικού, κατά το διάστημα 2015 έως και σήμερα και ο τρόπος επιχορήγησης από το ΚΕΕΛΠΝΟ σειράς ΜΚΟ και άλλων φορέων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».
Ακόμη, στο πόρισμά τους οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν «βλέπουν» «κανένα απολύτως στοιχείο σύνδεσης και εμπλοκής του Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν προέκυψαν σε κανένα σημείο της διαδικασίας στοιχεία που να καταδεικνύουν παρέμβαση υπουργού ή άλλου πολιτικού προσώπου προς επηρεασμό αποφάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο που εξετάστηκε (έως 2014), με μοναδική εξαίρεση την επιστολή της κ. Φ. Σκοπούλη περί απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρεία για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον ιό του Δυτικού Νείλου, τη στιγμή μάλιστα που α) η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είχε απορρίψει τη δυνατότητα απευθείας ανάθεσης, μη αποδεχόμενη τις αιτιάσεις περί κατεπείγοντος και β) είχαν εξασφαλιστεί δωρεάν τα απαιτούμενα αντιδραστήρια».
»Α) Στο από 7.6.2018 πόρισμα των κ.κ. Ιωάννη Δραγάτση – Εισαγγελέα Πρωτοδικών και Στ. Μανώλη – Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, αφενός, το όνομά του κ. Γεωργιάδη δεν αναφέρεται πουθενά, αφετέρου, σημειώνεται ότι κάποιοι εκ των 23 εργάστηκαν στο υπουργείο Υγείας κατά την θητεία του Άδωνη Γεωργιάδη ως Υπουργού Υγείας και όχι στο πολιτικό – βουλευτικό του γραφείο. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ απέστειλε στις 10.07.18 εξώδικη απάντησή προς τον κ. Γεωργιάδη, στην οποία παραδέχεται ότι το όνομα του κ. Γεωργιάδη δεν αναφέρεται στο πόρισμα Δραγάτση – Μανώλη, απολογείται και δεσμεύεται να αποσύρει την αναφορά που ο ίδιος είχε κάνει στην εισήγηση του στο ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Β) Κανένα στοιχείο εμπλοκής του κ. Γεωργιάδη δεν προέκυψε. Αντίθετα, σειρά μαρτύρων κατέθεσαν ότι ποτέ ΔΕΝ έγινε καμιά παρέμβαση.
Παράλληλα, οι βουλευτές της Ν.Δ. ισχυρίζονται ότι «η Εξεταστική για την Υγεία αποτέλεσε μοναδικό φαινόμενο επιλεκτικής “ακοής” εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι επέλεγαν να κωφεύουν ή να φωνασκούν κάθε φορά που αναδεικνύονταν θέματα της περιόδου από το 2015 και μετά. Αυτό ίσχυσε ακόμα και για γεγονότα που έλαβαν μεν χώρα τα έτη μετά το 2015, αλλά συνδέονται άμεσα με την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν καταγγελίες για εκφοβισμούς στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλοίωση πρωτοκόλλων, αδιαφανείς διαδικασίες σύναψης συμβάσεων.
«Στην περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό να απολύονται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εργαζόμενοι – συνδικαλιστές, με τη Διοίκηση να βασίζεται αποκλειστικά σε πόρισμα της διορισμένης από την Κυβέρνηση Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και ενώ η ποινική διαδικασία βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο ενώ το ίδιο το κλιμάκιο ελέγχου, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η απόλυση συνδικαλιστών, οι οποίοι δεν έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη, συνιστά πολιτική δίωξη, που(Πηγή)