ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ, ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ θα βάλεις για βουλευτής, θα …πεθάαανωω

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

kamenos-kostarakos Πάνος Καμμένος και Μιχαήλ Κωσταράκος Πάνος Καμμένος και Μιχαήλ Κωσταράκος τις… παλιές, καλές εποχές πριν τους… χωρίσουν οι ενδυματολογικές επιλογές του ενός και οι πολιτικές του άλλου 04.12.2018, 13:18 | Ετικέτες:  Πάνος Καμμένος, Ευρωπαϊκή Ένωση, στρατός, υπουργείο Εθνικής Άμυνας Συντάκτης:  Δημήτρης Τερζής

Ενα επικριτικό σχόλιο που έκανε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, το οποίο αφορούσε τον Πάνο Καμμένο, δεν έμεινε αναπάντητο από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Με την απάντησή του ο υπουργός έκανε επίσημο πλέον τον «πόλεμο» που υπέβοσκε εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του πρώην αρχηγού και ο οποίος αναμένεται να κλιμακωθεί στο μέλλον, με πολιτικό πρόσημο αυτή τη φορά.

Και λέμε με πολιτικό πρόσημο επειδή ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και μέχρι πριν από λίγο καιρό πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης φέρεται, κυρίως μέσα από δημοσιεύματα ιστότοπων στρατιωτικού περιεχομένου, να έχει ήδη κλείσει θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για τις επικείμενες εκλογές, με τα περισσότερα από αυτά να μιλούν για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας καιρό τώρα κυκλοφορεί η φήμη ότι ο κ. Κωσταράκος δεν θα έλεγε όχι στο να αναλάβει υπουργός σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το χθεσινό σχόλιο του πρώην αρχηγού αφορούσε τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του Πάνου Καμμένου σε επίπεδο συμβολικό. Ειδικότερα, δημοσίευσε μία φωτογραφία του Πάνου Καμμένου ανάμεσα σε άλλους στρατιωτικούς, με τον υπουργό να φορά στρατιωτικό τζάκετ. Το σχόλιο μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Θεωρώ ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο “πολιτικό πλαίσιο”, δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του “υπουργικά διακριτικά”. Την στολή την φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ και έχουν ενταχθεί σε αυτές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες. Από προσωπική πείρα μπορώ να πω ότι το δικαίωμα να φέρεις τη στολή δεν ειναι καθόλου εύκολο να το αποκτήσεις, γιατι πρέπει να καταταγείς και συνεπαγεται ενα μεγάλο προσωπικο και οικογενειακό τίμημα».

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου ήρθε μέσω twitter: «Ο Στρατηγός Κωσταράκος αφού δώριζε από μια στολή κάθε υπουργό τώρα ως απόστρατος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις στο διαδίκτυο προφανώς γιατί ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία 21 μαγειρες, υπασπιστές για την σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος», ανέφερε, επισυνάπτοντας μία φωτογραφία του στρατηγού από στρατιωτική άσκηση το 2014, όπου στο πλευρό του ήταν ο τότε υπουργός Νίκος Δένδιας, φορώντας επίσης στρατιωτικό τζάκετ.

Ποιο ήταν ωστόσο το νόημα της ανάρτησης για τους μάγειρες και τους υπασπιστές; Τον Μάιο του 2017 υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα για τη διαμάχη Κωσταράκου – Καμμένου, όταν το υπουργείο αποφάσισε να μειώσει κατά 50% το προσωπικό που συνόδευε τον κ. Κωσταράκο στις Βρυξέλλες. Ο πρώην αρχηγός είχε αντιδράσει στη μείωση, λέγοντας πως όλοι οι συνεργάτες του ήταν απαραίτητοι εκεί. Αν τώρα αυτοί ήταν μάγειρες και υπασπιστές, κανείς δεν το γνωρίζει, παρά μόνο το υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση, τα ανωτέρω φαίνεται πως είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Και αυτό γιατί ο κ. Κωσταράκος, αν και επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί δημόσια κατά της πολιτικοποίησης του στρατεύματος, ο ίδιος δεν έχανε ευκαιρία τα τρία τελευταία χρόνια που βρισκόταν στις Βρυξέλλες –και ειδικά τους τελευταίους μήνες– να παρεμβαίνει πολιτικά, ξεχνώντας πως ήταν εν ενεργεία στρατιωτικός.

Μπαρμπαρούσης στις… Πρέσπες

Ετσι, την πρώτη ουσιαστική παρέμβασή του την είδαμε τον Ιούνιο, μετά το επεισόδιο στη Βουλή με τον διαγραφέντα χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση. Υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Μπαρμπαρούσης από το βήμα της Βουλής είχε καλέσει τον στρατό να κάνει πραξικόπημα. Το ΓΕΕΘΑ είχε απαντήσει τότε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο». Η ανακοίνωση αυτή φαίνεται ότι δεν άρεσε στον στρατηγό, ο οποίος τη σχολίασε λέγοντας: «Στην Ελληνική Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλα ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θεση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής. Καλό θα ειναι να μην επαναλάβει αυτό το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.