ΟΙ 7, ΟΙ 22 και οι απειλές του Αδώνιδος

georgiadis-adonis-keelpno.jpg EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 21.06.2018, 14:54 | Ετικέτες:  ΚΕΕΛΠΝΟ, Άδωνις Γεωργιάδης, σκάνδαλα, δικαιοσύνη Συντάκτης:  Αντα Ψαρρά

Στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ο πρόεδρος Α. Μπαλωμενάκης διευκρίνισε ότι η δικογραφία που διαβιβάστηκε διά του υπουργού Δικαιοσύνης προς τη Βουλή (περιέχει τα πορίσματα των επιθεωρητών και την εισαγγελική πρόταση) συνοδεύτηκε από την παραγγελία εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία ζητάει να γίνει συσχετισμός με την ανάλογη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2017, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον Αδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με τις καταγγελίες που περιέχονται στη δικογραφία, δεδομένου ότι ήταν υπουργός Υγείας το επίμαχο διάστημα 2013-2014.

Παρά τις απειλές, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μπαίνει αναγκαστικά πλέον στο «κάδρο», μια και ο ίδιος απορρόφησε στο υπεράριθμο γραφείο του 17 από τους 22 παράνομα διορισμένους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τους οποίους γνωριζόταν ή και είχε φιλική σχέση.

Πολύ περισσότερο όταν κάποια από τα στελέχη που διώκονται είχαν συγγενικές σχέσεις και με τους άμεσους συνεργάτες του Αδ. Γεωργιάδη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα ίδια αυτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρονται να εμπόδισαν ελέγχους, να αφαίρεσαν από την υπηρεσία και να αλλοίωσαν έγγραφα και πρακτικά του Δ.Σ. προσπαθούν εδώ και μήνες να υποστηρίξουν ότι άλλοι είναι «ένοχοι».

Εφτασαν στο σημείο εκτός από συκοφαντίες και απειλές να καταθέσουν μηνύσεις κατά υπαλλήλων, κατά των επιθεωρητών, ακόμα και κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης στην προσπάθειά τους να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Ενημερώθηκαν οι βουλευτές-μέλη της εξεταστικής για την προσωπική επιστολή που απέστειλε η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού στην οποία δηλώνει ότι δεν έχει η ίδια ευθύνες διότι δεν της είχαν δώσει αναφορά (τα στελέχη που σήμερα κατηγορούνται) και ότι είναι θύμα παραπλάνησης.

Πράγματι είναι στενάχωρο το ότι, είτε λόγω απερισκεψίας είτε ακόμα και μιας κακώς εννοούμενης προστασίας των πρώην συνεργατών της, η Τζένη Κρεμαστινού σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

Τα μέλη της επιτροπής πάντως διαπίστωσαν τη χρησιμότητα του πορίσματος, με τον πρόεδρο να λέει ότι θα εκτιμηθεί προφανώς από τη Βουλή το θέμα των ευθυνών του Αδ. Γεωργιάδη ή άλλου πολιτικού προσώπου, μετά και τον συσχετισμό των δικογραφιών.

Παρατήρησε ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί επίσης αν οι καταθέσεις που έδωσαν στη Βουλή οι κατηγορούμενοι είναι ή όχι προϊόντα ψευδομαρτυρίας.

Θυμίζουμε, π.χ., πως κάποιοι κατέθεσαν ότι όλα έγιναν νόμιμα, ότι υπήρξαν ηλεκτρονικές αναρτήσεις των προσλήψεων, ότι πληρώθηκαν οι 22 από χορηγίες κ.λπ.

Ν.Δ. «κολλημένη» με τον Αδωνι

«Η ‘‘@EFSYNTAKTON’’ στήνει το σκηνικό για την απόλυση των υπαλλήλων που αντιστάθηκαν. Φυσικά το πόρισμα Παπασπύρου όπως απεδείχθη χθες στην επιτροπή είναι άκυρο καθώς η ίδια είχε γνώση και παρενέβαινε για πολιτικούς λόγους. Μην τολμήσουν να πειράξουν τους ανθρώπους!».

Αυτή ήταν η απειλητική ετυμηγορία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. στη δημοσίευση των πορισμάτων και της εισαγγελικής πρότασης για τις 22 προσλήψεις.

Ο Αδ. Γεωργιάδης κατάφερε σε ένα μόνο τουίτ να κάνει τέσσερα σκόπιμα λάθη:

Α) Τα σκηνικά που υπαινίσσεται ανήκουν στο είδος της προπαγάνδας στην οποία αρέσκεται και στην οποία επί χρόνια εξασκείται. Οσο για τις απολύσεις, αυτό είναι χαρακτηριστικό προνόμιο του αρχηγού του.

Β) Το πόρισμα συντάχτηκε από τους επιθεωρητές του Μικτού Συντονιστικού Οργάνου κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Η ΓΕΔΔ απλώς το διαβιβάζει στην Εισαγγελία.

Γ) Τα πορίσματα των ελεγκτικών αρχών δεν μπορεί να είναι άκυρα. Πολύ περισσότερο όταν τα έχει παραλάβει ήδη η Εισαγγελία Διαφθοράς και με πρόταση εισαγγελέων παραπέμπει με κακουργηματικές διώξεις στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δ) Η συκοφαντία περί παρέμβασης της ΓΕΔΔ και μάλιστα για πολιτικούς λόγους είναι αποκλειστικά η υποκειμενική άποψη του κ. Γεωργιάδη, μέρος των συκοφαντιών που εκτοξεύει εδώ και καιρό εναντίον του επικεφαλής ενός ανεξάρτητου θεσμού.

Οσο για τις ευθείες απειλές κατά εισαγγελέων που διαπίστωσαν: απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος και δράση συμμορίας για επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία φρόντισαν να καλύψουν με παρανομίες τα δικά του «παιδιά», καλύτερα να αναμείνει την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας.

Η προσπάθεια των βουλευτών της Ν.Δ. και του Ευάγγ. Βενιζέλου να απαξιώσουν με θλιβερές επιθέσεις το έργο της Μαρίας Παπασπύρου, αγνοώντας προκλητικά την εισαγγελική πρόταση και τις παρανομίες που εντόπισαν οι επιθεωρητές, πέρα από την έλλειψη σεβασμού στον θεσμό καταδεικνύει και την προσπάθεια να πεταχτεί η μπάλα πίσω στην εξέδρα.

Το ίδιο άλλωστε έκαναν με τις συκοφαντίες κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς όταν διαβιβάστηκε…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.