ΚΑΡΝΕΪ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒοΕ για τις επιπτώσεις του Brexit

Στο https://www.euro2day.gr διαβάσαμε:

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ), Μαρκ Κάρνεϊ, υπερασπίστηκε την έκθεση της Τράπεζας για τις δυνητικά σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις του Brexit, η οποία προκάλεσε την οργή ορισμένων βουλευτών κατά των σχεδίων της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Oπως θυμίζει το Reuters, την περασμένη εβδομάδα, η ΒοΕ σημείωσε ότι υπό το χειρότερο σενάριο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα από αυτό που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο Κάρνεϊ είπε στους βουλευτές την Τρίτη ότι τα σενάρια της ΒοΕ αντανακλούν την προπαρασκευαστική εργασία για να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες για το Brexit, και δεν είναι προβλέψεις.

Οι υπέρμαχοι του Brexit και επικριτές του διοικητή, που τον κατηγορούν για πολιτική ανάμιξη, χαρακτήρισαν τρομακτική την έκθεση της περασμένης εβδομάδας.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.