ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΕ κληρικούς

gavroglou.jpg EUROKINISSI // ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ 04.12.2018, 09:30 | Ετικέτες:  Κώστας Γαβρόγλου, ιερείς, Εκκλησία Συντάκτης:  efsyn.gr

Με τους συνδέσμους των Ιερέων κλείνει σήμερα ο κύκλος επαφών του Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τη συμφωνία πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου για τις σχέσεις μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό στο επίκεντρο της ατζέντας του υπουργού Παιδείας και αυτή τη φορά βρίσκεται μεταξύ άλλων το μισθολογικό των κληρικών.

Στη συνέχεια θα συνταχθεί ένα σχέδιο προς συζήτηση, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν κατά διάρκεια των συναντήσεων.

Η σειρά των συναντήσεων άρχισε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συνεχίστηκε με την Εκκλησία της Κρήτης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γαβρόγλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και για το ζήτημα του ουδετερόθρησκου χαρακτήρα του κράτους.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συζήτησαν εκκλησιαστική περιουσία και μισθολογικό Εν αρχή ην… ο διάλογος…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.