«Ο ΜΑΡΞ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΚΑΙ «η σκέψη του Λούκατς για το κόμμα»

marx-loukats.png 04.12.2018, 10:22 | Ετικέτες:  Καρλ Μαρξ, εκδηλώσεις Συντάκτης:  efsyn.gr

Δύο νέες συζητήσεις οργανώνει ο Όμιλος Μαρξιστικών Ερευνών στο Πολυτεχνείο (κτήριο Αβέρωφ). Η πρώτη θα γίνει σήμερα, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, (18:15) έχει θέμα τον «Μαρξ της Επικοινωνίας» και ομιλητές την Αρχοντούλα Βαρβάκη και τον Αλέξανδρο Μινωτάκη.

Η συζήτηση αφορά τη συμβολή του Μαρξ στη μελέτη των μέσων επικοινωνίας, χαρτογραφεί την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων να αναδειχθεί η μαρξική σκέψη σε αυτό το ζήτημα και εστιάζει στην χρησιμότητά της για τη μελέτη των social media. 

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ο Κώστας Γούσης και ο Αλέξανδρος Μινωτάκης θα συζητήσουν με θέμα «Σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της αλλοτρίωσης: Η σκέψη του Λούκατς για το κόμμα» εξετάζοντας τη θέση του Λούκατς για την ανάγκη συγκρότησης του κόμματος με την υπέρβαση της πραγμοποίησης, ως κεντρικής έκφρασης της ψευδούς συνείδησης της εργατικής τάξης. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λούκατς εξέφρασε μια ειδική θέση μέσα στην παράδοση του Λενινισμού γονιμοποιώντας συζητήσεις από τη δεκαετία του ’20 μέχρι σήμερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρξ στο Σύνταγμα! Ο Μαρξ «αλήτης, ρουφιάνος» δημοσιογράφος…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.