ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ σκοπιμότητες

mitsotakis-630.jpg Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκος Μητσοτάκης | ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 24.11.2018, 11:07 | Ετικέτες:  Κυριάκος Μητσοτάκης, πανεπιστήμιο, ιδιωτικοποιήσεις, άσυλο, υπουργείο Παιδείας Συντάκτης:  ΕΦ.ΣΥΝ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή «ξέπλυνε» τη Χρυσή Αυγή. Πώς; Επανέλαβε αυτό που είχε πει και παλαιότερα σε συνέντευξή του, ότι «η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τη 17Ν και όλες τις οργανώσεις που συνδέονται με αυτή, είναι η μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς».

Προφανώς βολεύει τον κ. Μητσοτάκη, όταν δεν τριγυρνά στις γειτονιές της Αθήνας, και γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από νέες κυρίες σε σχεδόν έρημους -γιατί άραγε;- πεζόδρομους, να ξεχνά τον Παύλο Φύσσα. Ή ακόμα παλαιότερα τον Τεμπονέρα. Ή και τον Λουκμάν.

Βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να μην παραδέχεται ότι η άκρα Δεξιά είναι εγκατεστημένη για τα καλά στα υπόγεια του κόμματός του, από όπου δίνει κατευθύνσεις και χαράσσει πολιτικές.

Κυρίως, τον βολεύει το αφήγημα που δαιμονοποιεί την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, το οποίο και καλλιεργεί επιμελώς. Και να θέλει να το ξεχάσει, άλλωστε, δεν μπορεί. Είναι εκεί για να του το θυμίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αφορούσε τον χώρο της εκπαίδευσης και ειδικά των ΑΕΙ. Οι απόψεις του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το άσυλο και γενικότερα την εκπαίδευση είναι γνωστές. Δεν έχασε λοιπόν την ευκαιρία να συνδέσει τη δημόσια εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, τις συλλογικότητες των φοιτητών -τα «γκρουπούσκουλα» όπως είπε- με την «17Ν».

Με ποιον τρόπο; Μόνο αυτός ξέρει. Η λογική με την οποία λειτουργεί έχει συγκεκριμένη στόχευση: την απαξίωση και την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης ώστε να έρθουν οι ιδιώτες που τα κάνουν όλα τόσο περίφημα -με το ανάλογο αντίτιμο- και να δει άσπρη μέρα η εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ιδιώτες σαν αυτούς που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αγνόησαν την επέτειο Μνήμης του Πολυτεχνείου και είτε δεν πραγματοποίησαν καμία εκδήλωση ή απλώς τη «στρίμωξαν» στην τελευταία ώρα μαθήματος, ώστε να βγει η «υποχρέωση», όπως πολύ πετυχημένα κατήγγειλε η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Μόνο που η Παιδεία δεν είναι μια «τυχαία» συνάντηση σε άδειο πεζόδρομο της Κυψέλης. Αποτελεί πεδίο ευθύνης και όχι μικροπολιτικής, την οποία προσφέρει αφειδώς ο αρχηγός της Ν.Δ.

Έντυπη έκδοση ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. επιδιώκει πελατεία για ιδιωτικά πανεπιστήμια Ν.Δ.: «Είστε πρωθυπουργός βίας και ανομίας»…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.