Εδώ και χρόνια στα βάθη της ιστορίας ενοχλείς για αυτό και ο σχετικός πεφωτισμένος έλεγε ότι είσαι δυσκολοκυβέρνητος, για αυτό και πρέπει να σου πλήξουν βαθιά τις ρίζες πολιτισμού, ιστορίας, γλώσσας και θρησκείας. Βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο που έχει ξεκινήσει όχι από το 2009 αλλά πολύ πριν, από την ύπαρξη σου Έλληνα από τότε που σε δίχαζαν, σε κατηγοριοποιούσαν, σε αδρανοποιούσαν, σου πέταξαν και μερικά φλουριά για να πιστοποιήσουν την αναδελφότητα σου απλά για να σε κουμαντάρουν πότε θα μου πεις ; σήμερα αδελφέ γιατί απλά ξέχασες, αγνόησες, δεν διάβασες, δεν παρατήρησες. Να σε ρωτήσω τώρα που έχει ξεκινήσει ο πόλεμος τα βιβλία τα φύλαξες ; σημειώσεις παρακαταθήκης κράτησες ; το σταυρό σου θυμάσαι να τον κάνεις ; ή αρκεί το μήλο το δαγκωμένο για να τα βρεις όλα αυτά ; Νομίζεις ότι θα χεις πρόσβαση σε πολλά πράγματα ακόμα ε ;
Οι Δούρειοι Ίπποι στην σύγχρονη ιστορία έρχονται πάνω στη λήθη. Δυστυχώς η ιστορία είναι στυγνή και λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει με την χειρότερη πλευρά της. Ήμασταν μόνοι μας, είμαστε και θα είμαστε μόνοι μας και αυτή την φορά και μελλοντικά, η διαφορά τότε με σήμερα είναι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι να εμπνέουν σύμπνοια, εμπιστοσύνη και συνοχή. Τότε υπήρχε πίστη, άναβες καντήλι και κερί, σήμερα ανάβεις μπάφους, πουλάς το κορμί σου και αδιαφορείς, δαγκώνοντας ξανά το μήλο. Πρόσφατα μια έρευνα έδειξε ότι 1 στους 4 δεν θεωρεί έμπιστους τους συμπολίτες του (https://jodi.graphics/804 ) αλλά όχι και αυτό συνωμοσία.
Όλα αλλάζουν, όλα τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, άρχισαν οι παρελάσεις επίδειξης δυνάμεων αλλά εμείς εκεί κολλημένοι ψάχνοντας δικαιολογίες για να μην λάβουμε την μια και κύρια ευθύνη αυτή του εαυτού μας και της χώρας μας. Ένα διάστημα όπου οι φίλοι μας τα ζώα έχουν αρχίσει και τρελαίνονται και δαγκώνουν τα αφεντικά τους αλλά το αγνοούμε και αυτό και μιλάμε για συνωμοσίες. Τα ψυχικά νοσήματα την τελευταία δεκαετία στη χώρα επίσης αυξήθηκαν αλλά και αυτό είναι παρεξηγημένο. Είναι τα χρόνια όπου το βιοτικό μας επίπεδο έχασε εκείνη την παλιά του αίγλη και το μέσο όρο ηλικίας άρχισε να κατεβαίνει. Είναι τα χρόνια που σε δαγκώνουν και εσύ με απάθεια, αδιαφορία και χαβαλέ χάνεις την ζωή σου στο πέρασμα του χρόνου, το σημείο όπου η ψυχή σου είναι πλέον κενή και το πνεύμα σου άδειο.
Η χρησιμότητα της σκέψης είναι να κατανοούμε την πραγματικότητα, να ερευνούμε, να ερμηνεύουμε, να προσαρμοζόμαστε στη πραγματικότητα, να ρυθμίζουμε την ανθρωπινή δράση, να προάγουμε την επιστήμη, την τέχνη και το πολιτισμό. Όλα αποτελούν ένα κομμάτι από ένα μεγάλο παζλ, το παζλ της απλής, κοινής σκέψης, της απλότητας της, χωρίς να κάνει τα πράγματα πολύπλοκα, δύσκολα, περίεργα. Πολλές σκέψεις με βασανίζουν, κάποιες άλλες δεν με αφήνουν να κοιμηθώ, άλλες δε με κρατούν δέσμιο της ειλικρίνειας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού. Γύρω μας συμβαίνουν πολλά, στη χώρα μας ακόμα περισσότερα και το σκοτάδι τρέχει να καλύψει τα πάντα στο πέρασμα του και εμείς ακόμα πιστεύουμε ότι θα έχουμε την ασπίδα, την ευλογία, το σούπερ ατού να μείνουμε αλώβητοι στα μελλούμενα.
Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο του χρόνου, που όπως δείχνει θα αλλάξουν συμμαχίες, σύνορα και ίσως ο χρόνος και ο χώρος που ζούμε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δεν γίνεται μια προσπάθεια από το να δούμε τον άνθρωπο, να επικοινωνήσουμε μαζί του να βοηθήσουμε για το κοινό καλό. Σκεπτόμενοι ή μη, λίγο ή πολύ η ψυχολογική βία που δέχεται ο άνθρωπος δεν οδηγεί ποτέ σε σώφρονες αποφάσεις, δυστυχώς. Το εγώ μας, η ματαιοδοξία μας, τα φράγκα μας και δεν βλέπουμε γύρω μας, δυστυχώς. Μια ελπίδα φωτός, μια ελπίδα φιλότιμου, μια ελπίδα ζωής ίσως δώσει φλόγα στο κεράκι της ανθρωπότητας. Για την ιστορία : θύματα 1ου = 22 εκατομμύρια, θύματα 2ου = πάνω από 50 εκατομμύρια … θύματα 3ου = κάνε μια αναγωγή στη ματαιοδοξία του ανθρώπου και ίσως το βρεις …
Ελλάδα… Όλα εδώ ξεκίνησαν κι εδώ θα καταλήξουν! Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί Πέρσης Ποιητής (1207 – 1273)