Υπόθεση Forthnet: «Κλειδώνει» τα μονοπώλια στον Τύπο και τη μπάλα ο Μαρινάκης

Αναταραχή και πολλά νεύρα έχει προκαλέσει στο σύστημα Μαρινάκη – Μητσοτάκη, η επίκαιρη επερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Οικονομίας του κόμματος, Νίκο Παππά σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego του Β. Μαρινάκη, η οποία θα συζητηθεί αύριο το απόγευμα στη Βουλή.

Πριν οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης και Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσα, απαντήσουν στα ερωτήματα περί συγκέντρωσης ΜΜΕ στα χέρια ενός ολιγάρχη, καταστρατήγησης συνθηκών ανταγωνισμού στο ποδόσφαιρο (αφού ο Ολυμπιακός θα ελέγχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ανταγωνιστών του) και χαριστικού κουρέματος δανείων της Forthnet κατά 85% πριν αγοράσει ο Μαρινάκης, τα μίντια του τελευταίου δίνουν τη γραμμή στη ΝΔ.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε χορηγούμενες διαφημίσεις του Βήματος στο facebook, ώστε μέσω άρθρου του in.gr να ψέξουν τον Νίκο Παππά που ασκεί κοινοβουλευτικό έργο, ενώ σήμερα τα Παραπολιτικά (που δήθεν δεν έχουν σχέση με τον Μαρινάκη) μιλούν για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μπει λουκέτο στη Forthnet.

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα του Κουρτάκη:

-επικαλείται την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ξεχνώντας να αναφέρουν ότι η εποπτεία της ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης, που ορίζει και τα μέλη. Και κυρίως ξεχνούν τη βιασύνη της ΝΔ να καρατομήσει τη Θάνου και τα λοιπά μέλη της Επιτροπής που ήλεγχαν το άλλο μονοπώλιο Μαρινάκη στη διανομή του Τύπου μετά τις επιστολές των (τότε υπουργών) Ν. Παππά, Λ. Κρέτσου, Γ. Δραγασάκη και Δ. Παπαδημητρίου.

-επικαλείται την ανεξαρτησία των φορέων που ελέγχουν τις τράπεζες (Τράπεζα της Ελλάδος), όταν ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, λειτουργεί ως μακρύ χέρι της ΝΔ και ξεχνώντας τη συμμετοχή του δημοσίου στις συστημικές τράπεζες μέσω του ΤΧΣ. Στις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων πολιτών και αρνούνται να βοηθήσουν άλλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είτε μέσω κουρέματος δανείων είτε με τη χορήγηση μικροδανείων.

-επικαλείται τον κίνδυνο απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη Forthnet, όταν ξέρουμε ότι ο Μαρινάκης αγόρασε τον ΔΟΛ και αμέσως μετά προχώρησε σε απολύσεις στις εφημερίδες του Ομίλου και έβαλε λουκέτο στον Βήμα FM στέλνοντας στην ανεργία εργαζόμενους του σταθμού.

-χαρακτηρίζει σπατάλη τη συμφωνία της ΕΡΤ με σειρά ποδοσφαιρικών ομάδων, αποφεύγοντας να αναφέρει πως με αυτή τη συμφωνία και το δημόσιο είχε έσοδα (ΦΠΑ, φορολογία, εισφορές) και το πρωτάθλημα έγινε πιο ανταγωνιστικό καθώς οι ομάδες δεν μπορούσαν να χειραγωγηθούν. Για να μην πούμε για το δικαίωμα που απέκτησαν οι τηλεθεατές στο ελεύθερο θέαμα.

-τέλος, από τη μια λένε ότι υπάρχουν πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα τηλεοπτικά του αθλητισμού (πχ cosmote tv, vodafone tv, paok tv, κλπ) αλλά απειλούν ότι αν κλείσει η Nova –μέσω της οποίας ο Μαρινάκης θα γίνει “χορηγός” όλων των ομάδων και των… γούστων του- θα έχουμε μονοπώλιο, δείχνοντας την Cosmote Tv.

Αν πάει με αυτή τη γραμμή η ΝΔ αύριο στη Βουλή αφενός θα πέσει πολύ γέλιο. Αφετέρου θα έχει υιοθετήσει επισήμως τον Μαρινάκη και τα επιχειρηματικά του κόλπα. Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ξέρει ότι ο Μαρινάκης κλειδώνει τα μονοπώλια σε Τύπο και μπάλα με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.