Δεν πρόκαμε … χθες ο Μ.Βαρβιτσιώτης αλλά σήμερα θυμήθηκε να παραθέσει στο twitter τις ενθουσιώδεις επιστολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα Σκόπια

Ο σκοπος επετευχθη, οι επιστολές εστάλησαν εκεί που έπρεπε (ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας), οι όρκοι πίστης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Συμφωνία των Πρεσπών που ειχε επιτυχει ο Τσίπρας και που τόσο σκληρα τον λοιδωρούσε γι αυτην η ΝΔ και ο Κυριακος Μητσοτακης, επαναβεβαιωθηκαν την ωρα που ο Πρωθυπουργος έμπαινε στο αεροπλάνο για το δυσκολο ταξιδι στην κ Μερκελ στην οποια έπρεπε να απολογηθει για το “απίστευτο” επιχειρημα προεκλογικα περι ανταλλαγης με το Βερολίνο της μη μειωσης των συνταξεων με τη Συμφωνια των Πρεσπών. Και έτσι … σήμερα ο πρωην … πλεον “Μακεδονομαχος” αν ΥΠΕΞ Μιλτ Βαρβιτσιώτης έδωσε μετα το περας της επισκεψης Μητσοτακη στο Βερολίνο στη δημοσιοτητα και τις επιστολές που εστειλε χθες και τις οποιες στην Ελλαδα τις πληροφορηθηκαμε από τα ξενα Μεσα αφου κανενα απο τα συστημικα ελληνικα ΜΜΕ … δεν τις ειχε υπόψιν του!!!

«Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και τονίζει: «Η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γείτων χώρα (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κ.λπ.) και επισημαίνει: «Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Τώρα πως ο κ. Βαρβιτσιώτης ερμήνευσε ως… μυστική διπλωματία τον σχολιασμό για την εντυπωσιακή «κωλοτούμπα» που έκανε στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα θέμα που εμείς δεν μπορούμε να λύσουμε.

Ίσως το καλύτερο για τον αναπληρωτή υπουργό θα ήταν να κάνει μία αυτοκριτική καθώς από «μακεδονομάχος» διαδηλωτής πλέον εξελίσσεται –καθ’ ομολογίαν του- σε τοποτηρητή της συμφωνίας…

Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις του:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.