Σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αύριο συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει τις τέσσερις υποψηφιότητες που προτείνει η κυβέρνηση για να αντικαταστήσουν τα έκπτωτα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει: για τη θέση του προέδρου τον Ιωάννη Λιανό, για τη θέση της αντιπροέδρου την Καλλιόπη Μπενετάτου -η οποία υπήρξε στενή συνεργάτις του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Κυριτσάκη- και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών της Ανεξάρτητης Αρχής, τη Μαρία Ιωαννίδου και τη Μαρία-Ιωάννα Ράντου.

Ωστόσο, με την τελευταία πρόταση της κυβέρνησης, την κ. Μαρία-Ιωάννα Ράντου, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξης και αυτό επειδή τυγχάνει να είναι κόρη ενός εκ των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και συγκεκριμένα του Α. Ράντου. Η κυβέρνηση δεν αντέδρασε μπροστά σε αυτή την αποκάλυψη και ενδεχομένως να θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Και εξηγούμαστε:

Την επόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που έχουν καταθέσει οι κ. Θάνου και Νάκου, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής μέχρι πρόσφατα. Είναι τουλάχιστον άκομψο να αποφασίσουν επί της αίτησης οι συνάδελφοι του κ. Ράντου, γνωρίζοντας πως αν δικαιώσουν την αίτηση των κ. Θάνου και Νάκου, κρίνουν και τη θέση της κόρης του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Βέβαια, από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει δείξει πόσο αδιαφορεί για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς έσπευσε να προτείνει τα νέα μέλη και ταυτόχρονα να περάσουν από ακρόαση, πριν καν η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ αποφανθεί επί των αιτήσεων. Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το βασικό επιχείρημα της Ν.Δ. για την εκπαραθύρωση της κ. Θάνου ήταν ότι παρείχε υπηρεσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου προκύπτει πρώτου βαθμού συγγένεια, δεν έχει να πει κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράντος ήταν ένας από τους προτεινόμενους (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ ενώ ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε υπερψηφίσει την κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια, είχε ψηφίσει υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες και είχε απορρίψει την αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.