ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΓΙΑ το δραματικό καλοκαίρι του 2015

Είναι 2 Ιουλίου 2015, τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα και ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο… στρατηγείο του Πάνου Καμμένου, στο Πεντάγωνο. Μετά τη συνάντηση που κάνουν, και η οποία έχει προκαλέσει εντύπωση, γίνονται και οι σχετικές δηλώσεις. Ο υπουργός Αμυνας λέει, λοιπόν, τότε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Στην αρχή η δήλωση αυτή δεν έγινε αντιληπτή, όμως, τις επόμενες ώρες προκλήθηκε σάλος. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλησαν για σχέδιο ανωμαλίας τονίζοντας ότι ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμιά δουλειά να προασπίζεται τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ηταν μια άκρως αντιδημοκρατική δήλωση η οποία έβαζε στο παιχνίδι της εσωτερικής ασφάλειας και τον Στρατό, θυμίζοντας άλλες εποχές.

 

 

Αλλωστε, την εσωτερική ασφάλεια της χώρας τη διασφαλίζει η Αστυνομία, δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση των συνόρων.

Τόσο εκείνη η επίσκεψη, τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, όσο και η απαράδεκτη δήλωση Καμμένου, που έδειχνε ότι κάποιοι είχαν σχεδιάσει ακόμη και παρέμβαση του Στρατού, αν χρειαζόταν, ξεχάστηκε μετά τους χορούς και τα πανηγύρια στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι πολλοί, όμως, εκείνοι που δεν ξέχασαν ότι υπήρχαν σχέδια εξόδου από το ευρώ τα οποία θα στηρίζονταν και στο ελληνικό στρατό, με κλείσιμο συνόρων για κάποιο χρονικό διάστημα, δημιουργία αποθεμάτων καυσίμων κ.λπ.

Όλα αυτά δεν χρειάστηκαν μετά την κωλοτούμπα Τσίπρα ύστερα από την 17ωρη διαπραγμάτευση με την τρόικα.Τι είπε ο Δραγασάκης

Χθες, όμως, όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, επανήλθε στο προσκήνιο έπειτα από μια δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση ο κ. Δραγασάκης είπε μεταξύ άλλων: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια. Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή, πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις. Δηλαδή ρήξεις που είναι προβλέψιμες οι συνέπειές της. ‘Αρα μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει και να μην παγιδευτώ σε αδιέξοδα. Και τέτοιες ρήξεις κάναμε πολλές».

Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Δραγασάκης. Ότι όχι μόνον οικονομικοί λόγοι οδήγησαν στον συμβιβασμό με τους δανειστές αλλά και άλλοι που έχουν σχέση με το χάος που θα μπορούσε να προκληθεί. Ο κ. αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει δηλαδή τον Πάνο Καμμένο ο οποίος τον Ιούλιο του 2015 είχε θέσει σε ετοιμότητα τον στρατό προς διαφύλαξη της εσωτερικής ασφάλειας.Δύο δεδομένα

Κι εδώ έχουμε δύο δεδομένα:

1.     Ο Δραγασάκης επιβεβαιώνει όλα τα σενάρια που ανέφεραν ότι σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές κι εξόδου από το ευρώ θα δημιουργούταν χάος. Θα υπήρχαν σκηνικά… Αργεντινής και ίσως ακόμη χειρότερα, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί από την Αστυνομία και προφανώς (κατά Καμμένου ανάγνωσμα) θα έπρεπε να επέμβει ο Στρατός. Τι θα είχαμε με λίγα λόγια; Μια αντιδημοκρατική επιβολή ενός σχεδίου εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με μια κυβέρνηση της αριστεράς με τη βία αφού (κατά Δραγασάκη) θα υπήρχε ένα χάος που δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα.Ή όπως αφήνει να εννοηθεί ο Δραγασάκης μια απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, επομένως μια επιβολή δικτατορίας;

Τότε, λοιπόν, η κυβέρνηση, αφού παρενέβησαν οι Ευρωπαίοι αλλά και κορυφαίοι παράγοντες της Πολιτειακής και πολιτικής ζωής της χώρας (είναι γνωστές οι συζητήσεις του κ. Πρ. Παυλόπουλου με άλλες παράγοντες προκειμένου να αποσοβηθεί η ρήξη) έκανε τη στροφή ώστε να μην προκληθεί χάος.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει για την κωλοτούμπα που έκανε τον Ιούλιο του 2015 στο πρόσφατο συνέδριο του SPD: «Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες…

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.