Τις θέσεις Τσίπρα υιοθέτησε ο Μητσοτάκης για το προσφυγικό: Τι είπε στη συνάντηση με Μακρόν

Στις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό, το οποίες στο παρελθόν η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε κατακεραυνώσει, κινήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ξεχνώντας τις εθνικολαϊκιστικές κορώνες για κλείσιμο συνόρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το προσφυγικό ως πανευρωπαϊκό ζήτημα και δήλωσε υπέρμαχος μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης που δεν εναποθέτει απλώς το βάρος στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, αλλά επιμερίζεται την ευθύνη.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται μετά τη «διαπίστωση» του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για το προσφυγικό, Γιώργου Κουμουτσάκου πως το προσφυγικό και η αύξηση των ροών προς τη χώρα μας έχουν τη ρίζα τους σε γεωπολιτικούς λόγους. «Το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι κοινή πρόκληση που απαιτεί κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις. Η αντιμετώπισή της ξεπερνά τις δυνατότητες της Ελλάδας, όπως άλλωστε και της κάθε χώρας ξεχωριστά», υπογράμμισε, υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξε το προσφυγικό ως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, την ώρα που η ΝΔ υποστήριζε πως ήταν η πολιτική της που δημιούργουσε το πρόβλημα και τους «προσκαλούσε» να έρθουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.