ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ Ντυνάν απαντά η ΝΔ – Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες (pdf)

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Το δικό της πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν» παρουσίασε η ΝΔ, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας,  όπου τίθεται στο τραπέζι το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το νοσοκομείο.

«Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», αναφέρει το 35σέλιδο πόρισμα της ΝΔ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το ιστορικό της κακοδιαχείρισης του Ερρίκος Ντυνάν από την διοίκηση του Ανδρέα Μαρτίνη περιγράφει στο πόρισμά της η ΝΔ, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης πέτυχαν την σωτηρία του ιδρύματος και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η νομοθετική παρέμβαση που έγινε εκείνη την περίοδο είχε ως αποτέλεσμα «να συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωφελές Ίδρυμα -καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κλείσει μέχρι να εκδοθεί νέα άδεια και άρα να απαξιωθεί- κι επίσης να αυξηθεί κατά πολύ το τίμημα και να εξασφαλιστεί ένα αρκετά υψηλό ποσό προς απόσβεση των υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς προέκρινε ως είχε δικαίωμα το δημόσιο πλειστηριασμό της επιχείρησης από τον οποίο εξασφαλίστηκε πλειστηρίασμα ύψους 115 εκ. ευρώ. Ενώ δηλαδή μέχρι τότε η καλύτερη πρόταση ήταν αυτή των 55 εκ. ευρώ μετά τη νομοθετική παρέμβαση διπλασιάστηκε! Από το ποσό των 115.000.000 ευρώ βάσει κατάστασης πιστωτών πληρώθηκαν: 60.000.000 ευρώ στην Τράπεζα, 38.000.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, 2.300.000 ευρώ στο ΕΤΑΑ, 12.000.000 ευρώ εργαζόμενοι, 1,150.000 εφορία και 5.000.000 ευρώ λοιπά».

Παράλληλα, κατά την ΝΔ, η ορθότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας «επιβεβαιώνεται από την διαδικασία πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, στην τελική φάση υπάρχουν μόνο δύο δεσμευτικές προσφορές. Η μία από το Ίδρυμα Ωνάση και η άλλη από το fund American Hospitals, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούν τα 50.000.000€».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.