LIVE: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Η Εξεταστική Επιτροπή για το πόρισμα του Ντυνάν

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» συζητιέται σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, η οποία αναμένεται να συνοδευτεί από τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Το πόρισμα «δείχνει» πολιτικές ευθύνες για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα και προανακριτική για δύο. Ειδικότερα, η κυβερνητική πλειοψηφία ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ ρίχνει πολιτικές ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάκη Βορίδη.

Πάντως ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς θα υποστηρίξει ότι η συμφωνία εκποίησης ήταν επωφελής και στην ουσία δεν υπάρχουν ευθύνες για κακούς χειρισμούς.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος της πλειοψηφίας που αναφέρεται στο παραδόθηκε τη Δευτέρα στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική.

Σε αυτό εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 και γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής “κακοδαιμονίας” του νοσοκομείου, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.