Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΧΟΥΜΕ ξαναζήσει συντονισμένη επίθεση

«Στην παράταξή μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση. Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους», δήλωσε από την Κάλυμνο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Νωρίτερα, από τη Ρόδο, κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα για την 30η επέτειο της ένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η κα Γεννηματά ζήτησε την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης με στόχο την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.

Χρειάζεται η Ανανέωση του Προγράμματος Σύμβασης, με στόχο την ολοκληρωμένη προστασία & διαχείριση της Μεσαιωνικής πόλης.
Ζητώ να αναλάβουν, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Πολιτισμού τις ευθύνες τους. Με τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου και του Πολυτεχνείου. https://t.co/YeYa6tngrS pic.twitter.com/m7kqnyBbsI

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) November 3, 2018

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Γεννηματά στην πρώτη προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη που υπεγράφη στη βάση της θέσπισης της αποκέντρωσης από τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά για την προστασία των μνημείων, και υπεγράφη από την Μελίνα Μερκούρη.

«Η πολιτική μας κληρονομιά δεσμεύει το Kίνημα Aλλαγής να συνεχίσει τον αγώνα εξόδου από την κρίση μαζί με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και με την κινητοποίηση των διεθνών οργανισμών για την αειφόρο ανάπτυξη στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι κρίσιμος αναπτυξιακός πόρος, η σωστή διαχείριση του οποίου μπορεί να εξασφαλίσει τεράστια κοινωνικά και οικονομικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: http://www.ert.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.