ΤΡΥΠΑ 89 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ – Οι ευθύνες και το συνολικό κόστος στον χώρο του φαρμάκου

  • Τα στοιχεία «καίνε» τους πρώην κυβερνώντες
  • Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής για την Υγεία
  • Κόστος 22-23 δισ. ευρώ στον χώρο του φαρμάκου για το 2000-2014
  • Στις σοβαρότατες ευθύνες που βαραίνουν πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διαχείριση και τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και στο καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στον οργανισμό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Υγείας Γεωργιάδη-Βορίδη-Λοβέρδου-Αβραμόπουλου-Σαλμά και ανέφερε ότι «προκύπτει κόστος 22-23 δισ. ευρώ στον χώρο του φαρμάκου από το 2000 ως το 2014. Μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχει κενό 89 εκ ευρώ, αρνητική διαφορά το είπαν οι ορκωτοί ελεγκτές για την περίοδο 2010-2014, κανείς δεν ξέρει πού πήγαν. Η Δικαιοσύνη θα καλέσει όσους είχαν την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης».

    «Ενδεχομένως θα υπάρξουν εισαγγελικές παρεμβάσεις», εκτίμησε ακόμα, χαρακτηρίζοντας σπασμωδική την αντίδραση της ΝΔ που μιλά για γελοιότητες.

    Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης είπε ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής είναι «μια ογκώδης συγγραφή συμπερασμάτων που θα παραδοθεί τμηματικά μέχρι 21 Νοεμβρίου. Τη Δευτέρα θα παραδοθεί το κεφάλαιο για το Ερρίκος Ντυνάν, ακολουθούν οι αρθροσκοπήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα εμβόλια. Δεν είναι έκθεση ιδεών, είναι τεκμηριωμένα πράγματα. Δεν έχουμε ανιχνεύσει διακίνηση μαύρου χρήματος».

    Πηγή: https://www.altsantiri.gr

    Απάντηση

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.