ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΜΕ τίποτα και για κανέναν λόγο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το θέμα που προέκυψε με την ταλάντωση του πάνω διαζώματος του ΟΑΚΑ. Από το πρωί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο για να ελέγξει την εγκατάσταση. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι η Πολιτεία θα πάρει όλα τα μέτρα και δεν θα διακινδυνέψει τίποτα και για κανέναν λόγο και επισήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Να αναφέρουμε ότι κλιμάκιο μηχανικών της ΓΓΑ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (1/11) στο ΟΑΚΑ για να κάνει μία πρώτη εποπτεία του χώρου του άνω διαζώματος στο κεντρικό στάδιο, όπου παρατηρήθηκε η ταλάντωση στον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου. Παράλληλα, η ΓΓΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνει πιο επισταμένος έλεγχος όπου χρειάζεται, σύμφωνα με το πόρισμα και τις οδηγίες των τεχνικών υπηρεσιών.

«Δεν είναι γηραιό το ΟΑΚΑ. Είναι μια εγκατάσταση που χτίστηκε το 1982 και λήφθηκαν υπόψη οι καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και ανακαινίστηκε το 2004. Ανα επταετία περνάει από εξέταση ειδικής επιτροπής. Το φαινόμενο της ταλάντωσης είναι συχνό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως και σε κάθε στάδιο που έχει πάνω από 2 διαζώματα. Εμείς δεν μένουμε απαθείς σε αυτό. Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το πρωί επιθεωρεί την εγκατάσταση. Δεν θα μείνουμε, όμως, στην εξωτερική επιθεώρηση, θα προχωρήσουμε και το Υπουργείο Υποδομών σε ό,τι χρειάζεται ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι η εγκατάσταση είναι απόλυτα ασφαλής», επισήμανε αρχικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά αυτό δεν θα μας αποτρέψει από το να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες. Αυτό που μπορώ να συστήσω είναι ψυχραιμία. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνέψουμε τίποτα και για κανέναν λόγο. Περιμένω να με ενημερώσουν προφορικά για τα ευρήματα του ελέγχου και θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, στις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό που θέλω να μεταφέρω στους πολίτες είναι ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Παρόλα αυτά θα λάβουμε κάθε μέτρο για να είμαστε απόλυτα προφυλαγμένοι».

Να αναφέρουμε ότι η UEFA εξέφρασε φόβους ότι το Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» μπορεί να έχει πρόβλημα στατικότητας. Ο προβληματισμός προκλήθηκε με αφορμή βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο φίλαθλος της Μπάγερν, που παρουσίαζε την ταλάντωση του άνω διαζώματος του ΟΑΚΑ, στον αγώνα του Champions League με την ΑΕΚ, στις 23 Οκτωβρίου.

Η UEFA επιβεβαίωσε ότι απέστειλε επιστολή στις ελληνικές αθλητικές αρχές αλλά και στην διοίκηση του σταδίου, μετά την παρατήρηση του σχετικού βίντεο από εκπρόσωπό της. Σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν οι φόβοι, η διοίκηση του σταδίου δήλωσε στο Euronews ότι η ταλαντευόμενη κίνηση της δομής ήταν φυσιολογική και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα το ερευνήσουν ως προφύλαξη.

Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έδωσε εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως. Από το υφυπουργείο Αθλητισμού λένε πως ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η άδεια του ΟΑΚΑ, είναι σε ισχύ. Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδεια λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το οποίο πήρε το όνομά του από τον φημισμένο Έλληνα αθλητή Σπυρίδων Λούη, χτίστηκε σε δύο χρόνια και άνοιξε το 1982. Είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, με σχεδόν 70.000 θέσεις, φιλοξένησε πολυάριθμα αθλητικά γεγονότα, όπως τελικούς του Champions League. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 υποβλήθηκε σε εκτεταμένες ανακαινίσεις και άνοιξε εκ νέου εγκαίρως για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.