ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ μπορεί να συναινέσει το πολιτικό σύστημα (audio)

Πιστεύω ότι μπορούν να συζητηθούν ως αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος, όσα θέματα είναι ώριμα και κοινός τόπος για τις πολιτικές δυνάμεις, είπε ο Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή. Όπως τόνισε, ξέρει τις σκοπιμότητες που κρύβει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος αυτή την ώρα, ότι εξυπηρετεί η αλλαγή της ατζέντας για την κυβέρνηση, όμως, δεν θα αφήσουμε εκτός συζήτησης βασικά στοιχεία της λειτουργίας του πολιτεύματος.

Επεσήμανε ότι τα ώριμα θέματα περί ευθύνης υπουργών, η ασυλία των βουλευτών, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι θέματα που μπορεί να συναινέσει το πολιτικό σύστημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν ξέρει γιατί το Ποτάμι δεν έχει απαντήσει εάν θα συμμετάσχει στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Πρόσθεσε ότι εδώ και καιρό έχει πει στους φίλους του στο Ποτάμι, ότι με την ίδια τόλμη που ιδρύθηκε το Ποτάμι, με την ίδια τόλμη, πρέπει, τώρα, βλέποντας τις πραγματικότητες να δει ένα άλλο κύκλο πολιτικής παρουσίας.

Ξεκαθάρισε ότι σε ό,τι αφορά τον ίδιο και το μέλλον του σε σχέση με την συνεργασία του με το Ποτάμι, τόνισε ότι δεν πιστεύει στον ρεαλισμό μιας επανεκκίνησης. Θα είμαι ενεργός πολιτικά πολίτης όπως πάντα, τόνισε ο κ. Λυκούδης, ως ένας άνθρωπος της αριστεράς, και αυτή μου η τοποθέτηση προσδιορίζει και τις επιλογές και τα όριά μου. Η σχέση μου με την πολιτική δεν υπήρξε ποτέ σχέση καριέρας και επαγγελματικού χαρακτήρα, την πολιτική και την αριστερά την αγαπώ, είπε.

Πηγή: http://www.ert.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.