ΔΡ. ΑΓ. ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ δημοκρατίας η απάντηση στον λαϊκισμό αυταρχισμό και εθνικισμό (audio)

«Ένα ισχυρότερο παγκόσμιο σύστημα, στο οποίο θα υπάρχει ισχυρότερη εκπροσώπηση των λαών μέσω ενός ευέλικτου κονσέρτου ηγετών ως προς τη διαμόρφωση και την εφαρμογή πολιτικών είναι η απάντηση στην τάση προς τον ακραίο λαϊκισμό, αυταρχισμό και εθνικισμό», σημειώνει ο Δρ. Άγγελος Χρυσόγελος, ερευνητής σε ζητήματα λαϊκισμού και δημοκρατίας στο Weatherhead Center του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη ο κ. Χρυσόγελος επεσήμανε ότι η άνοδος του λαϊκισμού, του αυταρχισμού και του εθνικισμού δεν αφορά μία ιδεολογική αντίδραση πρόκειται για μία ποικιλόμορφη αντίδραση ανάλογα με τον λαό και την ισχύ του κράτους και σχετίζεται με την έκφραση της δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι ουσιαστικά τα κράτη δεν έχουν τη δυνατότητα επιλογών από πραγματικές εναλλακτικές. Έχουν κληθεί σύμφωνα με τον Δρ. Χρυσόγελο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης σε επίπεδο κράτους, που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πάντως ο κ. Χρυσόγελος εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για την αρχή ενός νέου κύκλου, όπου αποδομείται το παλαιότερο σύστημα ώστε σε δεύτερη φάση να δημιουργηθεί μία νέα αρχιτεκτονική, ένας νέος τρόπος επαναεξισορρόπησης του συστήματος μέσω ενός νέου συστήματος συντονισμού σε υψηλό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • Πηγή: http://www.ert.gr

    Απάντηση

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.