Με χαμόγελα και κοινή οπτική στην εξωτερική πολιτική η παράδοση- παραλαβή (εικόνες – video)

  • Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΞ μετά την παραίτηση Κοτζιά
  • Τσίπρας: Ιστορική η σημερινή ημέρα για την εξωτερική μας πολιτική
  • Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει την εξωτερική πολιτική της χώρας, το ηχηρό μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού
  • Κοτζιάς: Έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Νέος ΥΠΕΞ ορκίστηκε ο έλληνας πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου
  • Μετά την τελετή ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά
  • Ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με αλληλο-ευχαριστίες μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Αλέξη Τσίπρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

    Μία είδηση επιφύλαξε ο Νίκος Κοτζιάς παραδίδοντας το ΥΠΕΞ στον Αλέξη Τσίπρα. Ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια.

    Οι δύο άνδες αναφέρθηκαν στη χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής της ΠΓΔΜ, όπου εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση, κάνοντας λόγο για μια ιστορική ημέρα, εκφράζοντας παράλληλα την ευτυχία τους για το γεγονός και ευχαριστώντας ο ένας τον άλλο για την κοινή τους πορεία στην κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

    Τσίπρας: Ιστορική η σημερινή ημέρα για την εξωτερική μας πολιτική 

    Ιστορική ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή για την εξωτερική μας πολιτική ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, αναφερόμενος στη χθεσινή ψηφοφορία στο σκοπιανό Κοινοβούλιο.

    «Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

    «Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης για τα μυστικά κονδύλια. Δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση κονδυλίων σε μαύρες σακούλες που είχαμε καταγγείλλει», επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε όλο νόημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ».

    Κοτζιάς: Eίμαι ευτυχής, έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    «Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

    «Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε στη συνέχεια.

    Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Εξωτερικών: Υποδοχή ΠΘ Αλέξη Τσίπρα @PrimeministerGR από τον @NikosKotzias στο @GreeceMFA pic.twitter.com/MeeSaRIaYH

    — Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 20 Οκτωβρίου 2018

    «Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του “Μακεδονικού” με την υποστηρίξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.

    «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στον Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτειθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».

    Απάντηση

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.