Ο κατά τ’ άλλα έτοιμος να κυβερνήσει

Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Πρέπει να είναι κάπου τρία χρόνια τώρα που ζητά εκλογές. Πρέπει να έχει χάσει κι αυτός τον λογαριασμό με τις φορές που προέβλεψε την πρόωρη προσφυγή της χώρας στις κάλπες. Είναι αυτός που 29 κατασκευαστές δημοσκοπήσεων μας παρουσιάζουν ως αυριανό πρωθυπουργό της χώρας.

Είναι αυτός που εμφανίζεται ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κυβερνήσει. Είναι αυτός, όμως, που, όταν εμφανίζεται ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει κάτι τόσο σημαντικό, αλλά για το επικοινωνιακό του επιτελείο μη αναμενόμενο, όχι απλά χάνει τα λόγια του, αλλά εμφανίζεται εντελώς αδιάβαστος και τελικά άσχετος με ένα καίριο θέμα όπως το clawback και το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Σε ερώτηση του cnn.gr για το ποιο είναι το πλάνο της Ν.Δ. προκειμένου να αντιμετωπιστεί το καυτό ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης, του clawback και του rebate, που έχουν “γονατίσει” την ελληνική φαρμακοβιομηχανία έναντι των πολυεθνικών, ο Κ. Μητσοτάκης αφού το πάλεψε δυο – τρία λεπτά αναμασώντας τις λέξεις του, κατέληξε στο αμίμητο “θα σας πούμε σε δύο μήνες, όταν θα παρουσιάσουμε συνολικά το πρόγραμμά μας για την Υγεία”.

Από το 2015 ζητάει εκλογές, αλλά θέλει άλλους δύο μήνες -να φτάσουμε αισίως στα τέλη του 2018- ώστε το κόμμα του να καταλήξει στο τι ακριβώς σκέφτεται να κάνει για τη φαρμακευτική δαπάνη και τις άγνωστες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέξεις που περιείχε η ερώτηση του συναδέλφου από το cnn.gr.

Εντελώς αδιάβαστος ο κατά τ’ άλλα υπέρμαχος του “επιχειρείν”, καθώς δεν είχε τίποτα το ουσιαστικό να πει για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και το πώς αυτός έχει συμπιεστεί εξαιτίας των πολιτικών που οι κυβερνήσεις στις οποίες ο Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε επέβαλαν.

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δύο μήνες ωσότου η Νέα Δημοκρατία καταλήξει στο ποια θα είναι η πολιτική της στον ευαίσθητο τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης και να παρακαλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μη τυχόν και πάμε σε πρόωρες εκλογές και δεν θα έχει προλάβει το κόμμα του να καταλήξει σε ένα πρόγραμμα που θα αποσαφηνίζει τι ακριβώς θα κάνουν πέραν του να αναλώνονται σε υπερφίαλες κορώνες υπέρ την επιχειρηματικότητας και των ευκαιριών που ο νεοφιλελευθερισμός δίνει στα παιδιά από τη Μενεμένη, αλλά δεν έχει τι να πει για το clawback και το rebate.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.