Εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Κράνη στη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης. Η συγκεκριμένη απόφαση εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλιστα ενέχει έντονα στοιχεία υποκρισίας, αν αναλογιστεί κανείς την έντονη κριτική που είχε ασκήσει ο ίδιος ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στη θέση της -αμισθί- προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΝΔ όσο και πολλά ΜΜΕ έκαναν τότε λόγο για «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία, θεσμική εκτροπή αλλά και σκοτεινό σχέδιο».
Ο ίδιος δε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στις 14.11.2018 στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση, είχε προτείνει όλοι οι δικαστές που αποχωρούν από το δικαστικό σώμα να «αποκλείονται για μια τριετία από κυβερνητικές ή πολιτικές θέσεις» και επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την περίπτωση της Βασιλικής Θάνου, είχε πει: «για να μην ξαναδούμε, κ. Τσίπρα, φαινόμενα ανώτατοι δικαστικοί, μια μέρα μετά τη συνταξιοδότησή τους, να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι του πρωθυπουργού».
Η Ν.Δ. κατηγορούσε επίσης την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι γι’ αυτήν «δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών». Μόνο που τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει στο υπουργικό του σχήμα, και μάλιστα σε θέση υφυπουργού Δικαιοσύνης, τον μέχρι πριν από λίγες μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Δημήτρη Κράνη, του οποίου η θητεία έληξε στις 30 Ιουνίου 2019.
Την εν λόγω κίνηση στηλίτευσαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το μέγεθος της υποκρισίας φαίνεται απ’ το ότι δεν είχαν σταματήσει να ασκούν κριτική γιατί 6 μήνες μετά η κ. Θάνου είχε αναλάβει αμισθί καθήκοντα στο γραφείο του πρωθυπουργού ενώ 6 μέρες μετά ο αντιπρόεδρος του Άρειου Πάγου ανέλαβε στην κυβέρνηση».